Alfondeguilla: Alfondeguilla reviu la Passió de Crist


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/3/170296_99757/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Alfondeguilla | General | 20-03-2018
Alfondeguilla reviu la Passió de Crist

Alfondeguilla acollirà el dissabte 24 de març la representació de la Passió de Crist a càrrec del Grup de Teatre ‘Mans Obertes’. Amb la d'enguany són ja disset les edicions en les quals el municipi reviu les últimes hores de vida de Jesús.
Per a açò, els carrers, places i els racons més emblemàtics d’Alfondeguilla, com el Calvari, es vestiran per a acollir la història més gran entorn de la passió, mort i Resurrecció de Jesús.
La iniciativa va sorgir en 2001, quan un grup de persones van decidir engegar aquesta representació que té lloc el dissabte abans del diumenge de Ramos. Més de cent persones són les encarregades de portar a avant aquesta representació que s'ha convertit en tot un referent en la comarca de la Plana Baixa, entre decoradors, modistes, actors, muntadors i altres col·laboradors.
La representació de divideix en vuit escenes: l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, la conspiració del Sanedrín, l'últim sopar, l'oració en la muntanya de les oliveres, la presentació de Jesús davant Caifás i davant Pilato, el viacrucis, crucifixión i mort en la Muntanya del Calvari i, finalment, la Resurrecció.
El viacrucis i la resurrecció tenen lloc en la Muntanya del Calvari, on Jesús és clavat en la creu i ressuscita. La pirotècnia té el seu protagonisme durant les escenes de l'oració de la muntanya de les oliveres i en el moment cim, la resurrecció de Jesús a la part alta del calvari.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana