Almassora: Les queixes per molèsties de gossos baixen un 19% en un any a Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155351_89075/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 14-03-2017
Les queixes per molèsties de gossos baixen un 19% en un any a Almassora

Les queixes per molèsties derivades de la tinença de gossos en l'àmbit domèstic han descendit un 19,43% en un any a Almassora. Aquesta caiguda registrada entre 2015 i 2016 suposa passar de 242 a 195 queixes veïnals, segons arreplega la memòria de la Policia Local que va passar ahir pel ple. Malgrat açò, les denúncies per infringir l'ordenança municipal en l'àmbit de la tinença d'animals domèstics copen més de la meitat del total d'expedients oberts.
Tal com figura en la memòria de la Policia Local de 2016, aquestes denúncies per vulnerar qualsevol de les ordenances municipals han passat de 94 a 85. No obstant açò, 47 d'aquestes estan vinculades a males pràctiques en la cura de gossos. La resta infringeixen l'ordenança de convivència ciutadana (24), abocaments (6), publicitat en bústies (4) i residus urbans i ornat públic (4).
“La major part de les denúncies a propietaris de gossos tenen a veure amb cans de raça perillosa que no compleixen les mesures de seguretat establides per llei, circumstància que intentem combatre amb campanyes de sensibilització”, assegura l'edil de Seguretat Pública, Santiago Agustí, referent a la memòria de la Policia Local corresponent a 2016. Entre les obligacions dels amos figura circular sempre amb els animals subjectes amb corretges o cadenes no extensibles, a més de morrió. Els propietaris no poden passegen a més d'un gos d'aquestes característiques al mateix temps.
En aquesta línia, l'intendent principal, Roberto Verdoy, ha avançat que les campanyes continuaran “perquè no volem cap situació de risc per als vianants que puga comportar conseqüències dramàtiques com les quals han viscut altres municipis”. De fet, la intenció del consistori és apostar per la sensibilització i l'educació com a mesures dissuasòries enfront de les multes econòmiques.
L'ordenança municipal de tinença d'animals contempla un règim sancionador que castiga les infraccions amb multes que oscil·len entre els 30 i els 600 euros (lleus), de 600 a 6.000 euros (greus) i de 6.000 a 18.000 euros (molt greus). Aquestes sancions afecten també a un altre dels motius de les denúncies: els excrements d'animals domèstics en la via pública.
La nova senyalització d'advertiment, els tríptics informatius i els constants avisos als propietaris de gossos són algunes de les mesures impulsades des del consistori, si bé la Policia Local sol·licita la col·laboració ciutadana a través del telèfon 964 56 00 01 per a atallar les males pràctiques relacionades amb la tinença d'animals domèstics.