Almassora: El ple d'Almassora s'uneix per a exigir mesures que acaben amb la escletxa salarial de gènere


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155352_89076/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 14-03-2017
El ple d'Almassora s'uneix per a exigir mesures que acaben amb la escletxa salarial de gènere

Durant la sessió plenària d'ahir, tots els grups municipals van votar favor de la proposta plantejada per Compromís per a combatre l'escletxa salarial entre homes i dones, a través de la qual els grups van acordar per unanimitat instar a les Corts i a la Diputació de Castelló a prendre mesures concretes per a acabar amb aquesta situació de desigualtat.
En l'exposició dels motius, l'edil de Serveis Socials, Diana Belliure, va posar de manifest que “l'escletxa salarial és de prop del 28%” i que “Espanya és el sisè estat europeu amb més diferència entre homes i dones”. La regidora va afegir que la crisi econòmica ha fet créixer en fins a quatre punts aquesta diferència. “Tenim un problema de discriminació salarial per raó de gènere que s'agreuja cada vegada”, va concloure Belliure.
En la moció, el grup presentant demanava al Ministeri de Sanitat que retornara les ajudes que destinava a Institut de la Dona amb l'objectiu d'implementar mesures destinades a aconseguir la igualtat salarial entre homes i dones i a garantir la respresentatividad femenina entre els alts càrrecs d'empreses i entitats. Després de rebre el vistiplau de tots els partits, l'acord serà remès també a l'esmentada administració.
En aquesta mateixa línia, el ple de l'Ajuntament d'Almassora va realitzar una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona. “L'àmbit local és el motor del canvi idoni per a l'evolució de les societats que clamen viure i ser representades en igualtat, en les qual les persones puguen viure plenament sense distinció”, resava la declaració que va presentar l'edil d'Igualtat, Merche Galí.
Cal recordar que durant la sessió d'ahir, l'equip de govern va informar sobre el tancament de l'exercici pressupostari de 2016, després del qual han aflorat 3,6 milions de romanents de Tresoreria. Aquests fons seran destinats a inversions per a assegurar la continuïtat de diversos projectes com el trinquet, el parc d'oci de Tramuntana o l'accés de piragües al riu, inclòs en el decret d'incorporació de romanents per valor de 421.880,87 euros. Així mateix, el ple va donar llum verda a un expedient de modificació de crèdits extraordinaris per un total de 410.000 euros.