Almassora: La residència de la tercera edat d'Almassora manté els comptes sanejats després d'incrementar la plantilla


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155395_89107/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 15-03-2017
La residència de la tercera edat d'Almassora manté els comptes sanejats després d'incrementar la plantilla

El Consell d'Administració de la Residència Municipal de la Tercera Edat d'Almassora S. A. ha aprovat els comptes de l'exercici 2016, que llancen un resultat positiu per a l'entitat gestionada pel consistori. L'informe presentat mostra un equilibri entre despeses i ingressos que permet tancar l'any sense pèrdues i amb una reducció del cost per plaça per a les arques municipals.
Aquest resultat suposa que les contractacions de personal realitzes en 2016, que van suposar la incorporació d'una auxiliar d'infermeria i una treballadora social, es van fer d'acord als ingressos del centre. El capítol de personal també es va veure incrementat respecte a l'exercici de 2015 a causa de la devolució de la paga extra de 2016 i als costos associats a aquesta.
Els usuaris del centre també han gaudit de més activitats i serveis durant aquest període, com les teràpies amb gossos o les sessions d'exercicis per a reduir el risc de caigudes que realitza la residència. Amb tot açò, el preu del cost per plaça que assumeix l'Ajuntament d'Almassora, s'ha reduït a quasi un sisena part en els últims anys, passant dels 822,05 euros en 2007 als 142,93 euros de 2016.
L'edil de Benestar Social, Diana Belliure, i presidenta del Consell d'Administració ha posat en valor “l'immens treball i el gran esforç que la gerència del centre fa per a traure avant els comptes”. La regidora ha destacat la labor de Primitiu García, gerent de la residència des de 2004, i de la seua successora, Eugenia Gómez.
Durant la reunió del consell, s'ha presentat als membres les conclusions de la auditoria externa realitzada per una consultora, que confirma que “els comptes anuals expressen una imatge fidel del patrimoni del centre, així com dels resultats de l'exercici finalitzat, d'acord amb el marc normatiu d'informació financera”.
Cal recordar que el pressupost de la residència municipal de la tercera edat per a 2016 va ser d'1.442.237,74 euros. La Generalitat Valenciana, a través dela Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, va aportar un total d'1.330.357,15 euros i el consistori, per la seua banda, va injectar 96.557,15 euros. L'aportació municipal per a aquest exercici serà de 115.074,63 euros, encara que la gerència del centre revisarà els comptes en últim trimestre de l'any per a ajustar les xifres a la despesa real.