Almassora: Almassora estrena el seu Consell Municipal d'Associacions Veïnals amb el debat de la unidireccionalitat del passeig marítim


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155430_89133/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 16-03-2017
Almassora estrena el seu Consell Municipal d'Associacions Veïnals amb el debat de la unidireccionalitat del passeig marítim

L'Ajuntament d'Almassora acollirà aquesta vesprada la sessió constitutiva del Consell Municipal d'Associacions Veïnals. La convocatòria ordinària, prevista per a les 19 hores en l'Aula de Formació del consistori, començarà amb la designació dels membres del Consell, l'elecció del vicepresident i la proposta de funcionament de l'ens. Aquesta sessió constitutiva abordarà el primer dels temes de debat: la proposta de unidireccionalidad del passeig marítim.
La regidora de Participació Ciutadana, Merche Galí, presidirà el consell, que estarà format pels representants de les associacions de veïns Grup Fátima, Boqueras, Corell, Vila Lola, Santa Isabel, Santa Quitèria-Boverot, Darremur, Pla de la Torre, Platja d'Almassora, La Vila i Amics de la Mar, a més d'un titular de cada grup polític amb representació municipal.
Tal com ha assenyalat l'edil, els presidents de cada associació podran traslladar aquesta vesprada la veu de les seues plataformes referent a la proposta de l'equip de govern d'implantar la unidireccionalidad del tràfic en la primera línia de costa. Des de fa 10 dies compten amb la informació sobre aquest projecte que pretén millorar la seguretat i la comoditat dels vianants en el passeig, tal com ha incidit la regidora de Platges, Amaya Gómez.
La intenció de l'equip de govern passa per reduir l'espai reservat al tràfic en el passeig marítim per a cedir-ho als usuaris en una zona eminentment residencial com la platja d'Almassora. La Policia Local, a instàncies del consistori, ha redactat un estudi amb les característiques d'aquesta modificació de la circulació, que quedaria repartida entre la primera i la segona línia de costa. En paral·lel al mar tot el tràfic seguiria el sentit únic Castelló-Vora Riu, a excepció del tram Camí La Mar-calle Venècia i un espai de doble circulació més pròxim a la zona nord.
La Policia Local valora també els canvis de senyalització que comportarà aquesta actuació, així com les vies d'informació als veïns de la platja i conductors del districte marítim per a minimitzar les molèsties que puga comportar la modificació del traçat. L'estudi i el plànol estarà a la disposició dels assistents a la reunió d'aquesta vesprada.
Per a finalitzar la primera sessió del Consell Municipal d'Associacions Veïnals hi haurà un espai per als precs i preguntes i un torn obert de paraula. Si el ple del consell accepta la proposta de Galí, quedarà establit el tercer dijous de març, juny, setembre i desembre com a dates per a celebrar les pròximes assemblees amb els representants polítics i veïnals.