Almassora: Els veïns recolzen el sentit únic del tràfic en el passeig marítim d'Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155486_89179/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/3/155486_89179/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 17-03-2017
Els veïns recolzen el sentit únic del tràfic en el passeig marítim d'Almassora

El Consell Municipal d'Associacions Veïnals va traslladar ahir el suport a la unidireccionalidad del tràfic en el passeig marítim d'Almassora. La proposta amb la qual va iniciar la seua marxa aquest òrgan va comptar amb el vistiplau dels representants de les plataformes ciutadanes, que van traslladar la seua pretensió d'establir també el sentit únic de la circulació en el camí Benafelí i van recolzar la prova pilot per al pròxim mes.

La presidenta del consell, Merche Galí, va elevar al debat la proposta de l'equip de govern després d'aprovar formalment la constitució d'aquest òrgan pioner a Almassora. L'aula de formació del consistori va acollir la sessió inaugural per a mostrar als representants veïnals les opcions per a reconduir el tràfic en la primera i segona línia de costa, de manera que els vianants guanyen espai enfront dels conductors.

Sobre plànol, els assistents van valorar com a positiva aquesta mesura que suposa establir el sentit únic Castelló-Vora Riu en paral·lel al mar, a excepció del tram Camí La Mar-carrer Venècia i un espai de doble circulació més pròxim a la zona nord. Referent a la possible unidireccionalidad del camí Benafelí, els portaveus de les associacions es van mostrar favorables també a aquest canvi en la circulació, que seria únicament en sentit platja-trenque urbà.

Els regidors de Platges i Seguretat Pública, Amaya Gómez i Santiago Agustí, respectivament, van assistir ahir a la primera sessió del Consell Municipal d'Associacions Veïnals per a resoldre els dubtes dels participants referent a la modificació de l'ordenació del tràfic. Allí van compartir els gràfics elaborats per Policia Local amb les diverses variacions.

L'acord per a realitzar una prova pilot durant els dies de Pasqua va ser generalitzat per a conèixer l'impacte de la mesura i les correccions de cara a la seua implantació definitiva. De hcho, la Policia Local valora positivament aquesta prova temporal que dirigirà amb senyalització provisional i que tindrà lloc coincidint amb el desplaçament dels veïns a les seues segones residències en Setmana Santa. No en va, el volum de vehicles en aqueixes dates és el més similar al registrat durant els mesos d'estiu.

El Consell Municipal d'Associacions Veïnals tornarà a reunir-se el tercer dijous de juny, segons figura en el reglament de funcionament. L'òrgan està format pels representants de les associacions de veïns Grup Fátima, Boqueras, Corell, Vila Lola, Santa Isabel, Santa Quitèria-Boverot, Darremur, Pla de la Torre, Platja d'Almassora, La Vila i Amics de la Mar, a més d'un titular de cada grup polític amb representació municipal.