Almassora: Almassora atallarà els conflictes escolars amb la formació dels alumnes com a mediadors


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155487_89180/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 17-03-2017
Almassora atallarà els conflictes escolars amb la formació dels alumnes com a mediadors

Prop de cinquanta de docents dels IES Álvaro Falomir i Vila-roja han rebut formació per a l'engegada del programa Tutories Entre Iguals (TEI), l'objectiu fonamental del qual és millorar la convivència en els centres educatius i evitar situacions de conflicte i violència entre alumnes. La iniciativa pretén implicar als propis alumnes en la mediació, reforçar l'empatia i implicar a tota la classe en la prevenció de conflictes.

Els professionals han rebut en aquestes sessions les instruccions necessàries per al desenvolupament dels projectes TEI en cadascun dels dos centres, que pretenen introduir aquesta metodologia el pròxim curs. Per a açò, els alumnes de 3º d'ESO tutoritzaran a xicotets grups d'alumnes de 1º d'ESO i intentaran resoldre la divergències que sorgisquen entre ells amb els recursos que el professorat haurà oferit prèviament als responsables. De la mateixa manera, els xics i xiques de 4º d'ESO assumiran la tutoria de grups de 2º d'ESO.

L'edil de Joventut, Xavier Trenco, ha destacat que “el model de millora de la convivència en els instituts, que acumula èxits allà on s'aplica, pot exportar-se més endavant a la resta de centres educatius i a tot el municipi en general”. El regidor ha garantit la implicació del consistori a dotar als centres dels recursos necessaris “perquè tota la comunitat educativa siga conscient de la importància d'utilitzar el diàleg i la reflexió en situacions de conflicte”.

Els consells escolars de cadascun dels centres hauran d'aprovar el projecte i fer un seguiment del desenvolupament. A més, els instituts crearan un grup de professors coordinadors que seran els responsables de l'aplicació del protocol. Tots els alumnes que participen com a tutors rebran un carnet personalitzat i, al final del curs, un diploma acreditatiu de la seua contribució.

El programa TEI s'aplica en 620 centres de primària, secundària i educació especial en tota Espanya. Prop de 24.000 professors i 120.000 estudiants han participat en aquest sistema de tutories, que ha sigut desenvolupat per docents i investigadors de les universitats d'Alacant, Barcelona i Santiago de Compostel·la.