Almassora: Almassora reunirà a 60 genets en l'entrada de mansos i cavalls


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/5/157491_90422/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 16-05-2017
Almassora reunirà a 60 genets en l'entrada de mansos i cavalls

La regidora de Festes, Isladis Falcó, es va reunir anit amb la Policia Local i els col•laboradors taurins d'Almassora per a tancar el dispositiu de seguretat en tancaments, entrades, “bous al carrer” i “bous embolats” de les festes de Santa Quitèria. Els assistents van acordar la prevenció d'incidents en un acte nou, que s'espera multitudinari, com l'entrada de mansos i cavalls del pròxim diumenge. Fins a 60 genets han confirmat la seua participació en aquest esdeveniment que obliga a redoblar esforços per a evitar accidents.
Segons el dispositiu acordat, hi haurà vigilància dins del traçat que recorreran els animals i també en els accessos a la Vila i el final de l'itinerari. Cal recordar que la manada partirà a les 10.30 hores de l'antiga carretera de Borriana per a accedir al casc antic pel carrer Sant Vicent a l'altura del Portal. Superat aquest tram aconseguiran la plaça de la Picaora, recorreran Colón, Trinitat, Santa Quitèria i Sant Marc.
De fet, el recinte taurí d'Almassora, que acull des d'avui la instal•lació de les barreres, obliga a situar més metres de proteccions que en els últims anys després de la incorporació de la totalitat del carrer Sant Marc al recinte d'exhibicions. L'edil ha demanat disculpes per endavant als veïns d'aquest vial per les molèsties que puga causar la instal•lació de barreres mòbils en els carrers adjacents.
El nou recorregut entrarà en funcionament dissabte que ve amb l'entrada de bous de corro de Germán Vidal, de Cabanes. La manada eixirà dels corrals instal•lats al començament del carrer Sant Marcos, en els voltants de l'antic centre de salut, i realitzarà al revés l'itinerari anunciat anteriorment per a l'entrada de mansos i cavalls del diumenge. Així funcionarà durant tota la setmana taurina en honor a Santa Quitèria a petició de la Comissió del Bou de la Junta Local de Festes i dels propis aficionats.
Falcó ha destacat “l'esforç de col•laboradors i Policia Local per a garantir que tot isca bé, que és nostra major preocupació i més encara quan els protagonistes d'aquests actes són animals, que poden tenir reaccions imprevisibles”. L'edil ha aprofitat per a fer una crida a la responsabilitat dels assistents que acudisquen a presenciar els diferents actes taurins. “Els demane que atenguen les indicacions i que no posen en perill la seua integritat ni la de la resta dels participants”, ha destacat.
A més de les entrades amb bous de rotlle, vaques i mansos i cavalls, el cartell taurí de Santa Quitèria inclou 14 bous cerriles, 13 finançats per les penyes i un exemplar de Salvador Domecq que aporta l'Ajuntament d'Almassora com “bou del poble”. Els tres primers astats a eixir a la Vila seran els de Cayetano Muñoz, Albarreal i Sancho Dávila.