Almassora: Climent subratlla la contribució d'Almassora en 'donar valor afegit al producte ceràmic' a través del seu Centre Tecnològic


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/5/157546_90462/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/5/157546_90462/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/5/157546_90462/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 17-05-2017
Climent subratlla la contribució d'Almassora en 'donar valor afegit al producte ceràmic' a través del seu Centre Tecnològic

El conseller de Sectors Productius i Ocupació, Rafael Climent, ha visitat el Centre Tecnológic d'Almassora després que l'executiu local haja donat llum verda al procés que permetrà la cessió de l'espai a l'Institut de Tecnologia la Ceràmica (AICE-ITC). Climent ha agraït a les diferents administracions el seu paper per a donar ús a un espai que “era un contenidor buit”, ja que el centre, el qual va ser construït sota el mandat del president Fabra per a la recerca en matèria de fruita seca, mai ha sigut explotat. 
El conseller ha reconegut que la recerca i la innovació són el punt de partida per a “millorar i donar un valor afegit als nostres productes i, concretament, al producte del taulell”, camp en el qual ha lloat l'aposta de l'Ajuntament d'Almassora. L'alcaldessa, Susanna Nicolau, i el director de la Asociación de Investigación de las Indústrias Cerámicas (AICE), José Castellano, han acompanyat el conseller durant al recorregut pels laboratoris, sales de reunions, oficines, auditori i nombrosos despatxos amb els quals compta el centre i que, fins avui, mai han sigut utilitzats. 
Per a Nicolau “els 2,4 milions d'euros que els va costar a tots els valencians la construcció d'aquest edifici, tancat des de fa anys, es traduiran ara en noves oportunitats per a un de les indústries més potents del nostre municipi i de les nostres comarques”, ha inicido la primera edil almazorense. En aquest sentit, Castellano ha agraït que les gestions del consistori i les conselleries d'Agriculutura i Sectors Productius que permetran que el ITC tinga un espai propi i permeta potenciar les exportacions del sector, presents ara en 180 paises, a més d'implantar un model de industira 4.0. 
El conseller ha recordat que l'aposta del seu departament per la inovación és absoluta, per la qual cosa han augmentat les ajudes als instituts tecnològics fins a fregar els 30 milions d'euros, a més dels 21 milions que el Consell destinarà a la innovació empresarial i altres set milions per a internacionalització. Climent ha lamentat que el govern central no tinga en compte a la Comunitat Valenciana en matèria de finançament, malgrat les dades positives de la balança comercial autonòmica.
Després de la visita al Centre Tecnològic, Climent ha mantingut una reunió amb la directiva de CaixAlmassora i la Cooperativa de Crèdit San José, entitat que celebra enguany el seu centenari. El conseller, ha assegurat que fomentar el cooperativisme és una prioritat del seu departament i del Govern del Botànic i que “és un model empresarial amb profundes arrels en l'economia valenciana del qual tenim molt a aprendre”.