Almassora: Compte enrere per a Santa Quitèria amb la revisió de la seguretat a Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/5/157595_90497/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 18-05-2017
Compte enrere per a Santa Quitèria amb la revisió de la seguretat a Almassora

Almassora es prepara per a iniciar demà el compte arrere per a les festes de Santa Quitèria amb la revisió dels dispositius de seguretat en el recinte taurí. L'ampliació del recorregut de l'entrada de vaques, la primera entrada amb mansos i cavalls i els 14 cerrils anunciats per a la setmana gran han obligat a autoritats, tècnics i Policia Local a comprovar la resistència d'un recinte més extens que de costum.
Els corrals de la plaça Major també són a punt per a acollir l'eixida dels primers cerrils del cartell. La Comissió del Bou prepara la tablilla anunciadora dels morlacos, amb les dades identificatives de cada animal, mentre que les corraletas compten ja amb els ancoratges oportuns per a descarregar i soltar els animals segons l'ordre de brega acordat.
El regidor de Seguretat Pública, Santiago Agustí, i la regidora de Festes, Isladis Falcó, han recorregut el traçat aquest migdia al costat del sotsinspector de la Policia Local, Sebastián Safont, per a revistar el conjunt dels elements de seguretat mancant la inspecció dels tècnics demà. Falcó ha reclamat als participants en els festejos taurins “la màxima responsabilitat per a no posar en risc la seua seguretat i la de la resta d'assistents”.
D'altra banda, la Junta Local de Festes ha confirmat la venda de la totalitat dels programes de festes editats per a l'ocasió. Els voluntaris han repartit els 4.000 “llibrets” des que va arrancar la distribució la setmana passada. “Que s'haja esgotat la totalitat dels llibres impresos, a més de que és una extraordinària notícia per a la Piula Unió de Sant Antonio a la qual es lliurarà la recaptació, ens porta a pensar les ganes de festa que té la població”.
Per a açò es preparen també les places d'Espanya i Pere Cornell, que alberguen ja les instal•lacions pròpies de Santa Quitèria, com el casal del vi i l'escenari per als concerts. A més, l'empresa concessionària del servei de neteja ultima un tractament perquè el paviment d'aquestes places lluïsca impecable abans que la reina de les festes, Paula Cubertorer, i la seua cort d'honor disparen la carcassa anunciadora de l'inici de les celebracions.
Açò serà demà, en la mitjanit, i davant una plaça Major repleta de veïns. Un espectacle de llum i música en el cor de la Vila d'Almassora donarà pas a nou dies d'activitat que fusionaran tradició i innovació. Els 120 actes gratuïts programats per a l'ocasió inclouen aquest cap de setmana les primeres exhibicions taurines, l'obertura del Recinte Fester, el concert de Huecco i el trasllat de Santa Quitèria fins a l'església de la Nativitat.