Almassora: Almassora eleva a 12.000 euros a l'any l'estalvi energètic en la piscina municipal


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/6/159214_91283/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 14-06-2017
Almassora eleva a 12.000 euros a l'any l'estalvi energètic en la piscina municipal

Prop de 12.000 euros a l'any és la quantitat que l'Ajuntament d'Almassora estima que podrà estalviar en la factura energètica de la piscina municipal gràcies a la utilització de renovables i sistemes d'eficiència energètica. Aquesta reducció en el consum s'obté dels prop de 5.930 euros anuals que el consistori deixarà de gastar en electricitat gràcies a la instal•lació de 40 plaques solars i dels 6.000 euros que ja ha retallat en consum energètic després del primer any de funcionament d'un sistema d'aprofitament de calor per a mantenir la temperatura de l'aigua, activat al gener de 2016.
Els treballs per a la col•locació de les plaques solars en l'edifici de la piscina han començat aquesta mateixa setmana i s'estima que duren fins a dues setmanes més. El nou sistema permetrà que les emissions del CO2 del centre esportiu es reduïsquen en 16.467 quilos a l'any, mentre que la reducció del consum arribarà anualment fins als 81.686 Kw/h.
El regidor d'Esports, Xavier Trenco, ha visitat les obres, que executa una empresa de la província. “La tecnologia que utilitza aquesta xarxa d'energia solar permet aprofitar al màxim la temperatura que es genera gràcies a la radiació, un fet que el converteix en el sistema idoni per a un edifici amb tan alt consum energètic com és la piscina municipal, on l'aigua es manté a una temperatura constant tot l'any”, ha explicat l'edil.
El projecte per a la instal•lació de les plaques solars en la piscina municipal va ser adjudicat, depués d'un procés de licitació pública, per 91.575 euros, un quantitat 20.000 euros inferior a l'import màxim establit per l'Ajuntament d'Almassora. La iniciativa compta amb el suport financer de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), a través de la línia d'ajudes orientada a fomentar l'ús d'energies renovables i els biocarburant. Segons marcaven les bases de la convocatòria, les obres haurien d'haver finalitzat el passat 31 de maig, per la qual cosa el consistori va sol•licitar i va rebre el vistiplau del Consell per a disposar d'una pròrroga a fi de completar l'execució del projecte.
Cal recordar que els 40 receptors seran instal•lats amb una inclinació de 45 graus, en el terrat del complex esportiu. Està previst que, durant els mesos de major radiació i menor consum, l'energia sobrant puga ser derivada al got de la piscina, on serà reutilitzada.