Almassora: Almassora ofereix al públic 100 places en les jornades sobre la fundació del municipi


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/9/162979_93825/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 12-09-2017
Almassora ofereix al públic 100 places en les jornades sobre la fundació del municipi

Les I Jornades d'Estudis d'Almassora marcaran, el pròxim 22 de setembre, l'obertura del programa d'actes de celebració de 780 aniversari de la fundació del municipi. En el congrés, que compta amb el patrocini de CaixAlmassora, participaran investigadors de la universitats de València, Castella-la Manxa i la Universitat Jaume I de Castelló, els qui exposaran els seus treballs sobre els orígens de les viles medievals i el naixement d'Almassora.
Amb l'objectiu d'obrir la iniciativa a la participació de la ciutadania, la Regidoria de Turisme i Patrimoni posarà a la disposició del públic 100 places gratuïtes. “Volem que les veïnes i els veïns descobrisquen, de la mà dels millors historiadors, com es va crear Almassora i quins rastres d'aquella antiga vila segueixen presents avui dia”, ha explicat la regidora de l'àrea, Amaya Gómez.
Així doncs, la inscripció podrà formalitzar-se a través de la web municipal, en l'apartat d'inscripció d'activitats, o bé en les oficines del Servei d'Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC) entre demà, dimecres 13 de setembre, i dimecres que ve, 20 de setembre. Les invitacions seran assignades per ordre de registre. El congrés, que compta amb el suport de la Universitat Jaume I i naix del conveni subscrit entre el centre i l'Ajuntament d'Almassora amb la finalitat d'impulsar la recerca, se celebrarà els dies 22 i 23 de setembre.
“Aquestes jornades seran el començament d'una mesura que aspira al fet que, any rere any, els almassorins coneguen nous aspectes del passat i del present del nostre poble”, ha manifestat Gómez, en referència a l'edició anual que l'equip de govern s'ha compromès a realitzar de la iniciativa.
Visites guiades i activitats didàctiques
Almassora celebrarà l'aniversari de la seua fundació amb visites guiades per la Vila i la ribera del riu Millars. Aquestes rutes, que partiran el dissabte 23 a les 16.30 hores del nucli històric, arribaran fins as Castell Vell. A la vesprada, la plaça Major acollirà la representació d'una obra teatral que recrearà el moment històric de la creació del municipi. A més, des del dilluns 18, un grup d'actors visitarà els centres d'educació infantil i primària del municipi i instituts per a representar una adaptació de la peça.