Almassora: Almassora destaca 22 béns patrimonials del nucli històric


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/9/163011_93848/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 13-09-2017
Almassora destaca 22 béns patrimonials del nucli històric

Arcs medievals, muralles de diferents èpoques i edificis històrics d'Almassora han sigut alguns dels 22 elements patrimonials que la Regidoria de Patrimoni ha senyalitzat en la Vila. L'objectiu d'aquesta mesura és donar a conèixer “la gran riquesa arquitectònica que amaga aquest nucli antic i que veïns i visitants puguen conèixer a fons aquests béns”, ha assegurat la regidora responsables de l'àrea, Amaya Gómez.
Per aquest motiu, les plaques tenen un codi QR que enllaça amb la pàgina web del museu municipal, on cadascun dels elements disposa d'un fitxa en la qual apareixen dades històriques sobre el seu origen i característiques. La ubicació dels cartells identificatius, inserits sobre les vorera, ha sigut triada per a “no envair les façanes dels edificis i tampoc situar elements que entorpisquen el desenvolupament dels actes durant els períodes festius”, ha explicat Gómez.
A més, la retolació, elaborada per una signa propietat d'un veí d'Almassora, han sigut realitzada en material ceràmic, una component que, segons la regidora, “està molt lligat a la nostra terra i ofereix molta flexibilitat a l'hora d'estampar imatges sobre ell, com és el cas d'aquestes plaques, que contenen imatges dels elements que identifiquen”.
Així doncs, entres els punts que aquesta inciativa de la Regidoria de Patrimoni destaca, figuren la Casa de l'Oficialat, els porxos medievals de la plaça Major, l'Església de la Nativitat i la làpida funerària romana de la façana i el Portal de la Mar, a més de vuit arcs romans i cinc trams de muralles de diferents períodes. També estan inclosos el Museu Municipal i el segell amb forma d'escarabat exhibit en la instal•lació.
Cal recordar que aquest pla de senyalització, que contempla també la senyalització del jaciment del Torrelló del Boverot, té un pressupost de 10.000 euros i està inclos en la primera anualitat de les actuacions del Pla Estratègic de Turisme elaborat pel consistori en col•laboració amb les associacions veïnals i representants del sector hostelero i comercial del municipi.