Almassora: Almassora descarta pujar els impostos municipals en 2018


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/9/163312_94086/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 20-09-2017
Almassora descarta pujar els impostos municipals en 2018

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha anunciat aquest migdia en roda de premsa que l'equip de govern descarta pujar els impostos municipals en 2018. La confecció dels diferents capítols del programa econòmic del pròxim any, que tornarà a reservar una partida per a la participació ciutadana, no contempla pujades que afecten a la butxaca dels contribuents, que tindran un calendari de pagaments més flexible que l'actual.
“Abans que acabe l'any aconseguirem el deute municipal més baixa de la dècada després d'amortitzar altres 900.000 euros d'un crèdit signat per a pagar la sentència de l'avinguda Generalitat, per la qual cosa els comptes estan perfectament sanejats, i allunyats d'aquells 11,8 milions que devíem en 2013, com para no haver de demanar esforços econòmics als nostres veïns i, a més, poder ampliar el calendari de pagaments”, ha apuntat la munícipe.
El deute viu del consistori, al qual se sumaran 'lísings' i compromisos pendents de pagament amb altres administracions, és de 4,3 milions d'euros en l'actualitat. “Ni sumant aqueixos lloguers de vehicles ni els deutes amb altres administracions ens acostarem als 6,9 milions de 2007, ni molt menys els 9,4 de 2009 o els 8,1 de 2011”, ha considerat Galí. Per primera vegada en l'última dècada, Almassora trencarà la barrera dels 5 milions d'euros de deute “i conseqüentment descendiran també els fons que perdem pagant interessos”.

Per tot açò, tal com ha enumerat durant la seua compareixença, hi haurà bonificacions en l'impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) als més sostenibles en funció del motor i l'impacte al medi ambient. El consistori publicarà en breu el llistat de marques i models de vehicles que es beneficiaran de la mesura que reduirà l'impost fins a un 75% segons les característiques tècniques del cotxe.
D'altra banda, Almassora bonificarà fins al 95% de l'Impost de Béns Immobles (IBI), a petició de la Conselleria d'Habitatge, a habitatges de caràcter social del parc públic de la Generalitat Valenciana. Almassora s'unirà així al Pla de Dignificació de l'Habitatge Social del Consell després de l'acord aconseguit pels departaments municipals de Benestar Social, Urbanisme i Hisenda.
Mentre, Galí ha avançat el compromís de l'equip de govern i dels tècnics municipals per a mantenir el període de pagament a proveïdors entre els més baixos de les localitats de la província amb un volum similar al d'Almassora. Aquest període oscil·la entre els 24 i els 28 dies gràcies, en part, a l'aposta per la gestió a través de factures electròniques, que van passar de les 810 presentades en 2015 a 2.502 en 2016 en detriment del paper.