Almassora: Almassora honra a la Mare de Déu del Roser en el dia gran de les festes patronals


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/10/164002_94636/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/10/164002_94636/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/10/164002_94636/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/10/164002_94636/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 08-10-2017
Almassora honra a la Mare de Déu del Roser en el dia gran de les festes patronals

El volteig general de campanes ha anunciat aquest matí la festivitat de la Mare de Déu del Roser a Almassora. El dia gran de les celebracions patronals arribarà al moment més solemne amb la missa en la parròquia de la Nativitat a les sis de la vesprada i la posterior processó pels carrers de la Vila. La litúrgia pròpia d'aquesta jornada donarà pas a la nit al tribut al rock en la plaça Pere Cornell i la festa Remember en el Recinte Fester.
Després del primer dia d'exhibicions taurines, el casc antic ha clarejat avui disposat a vestir-se de gala per a albergar aquesta vesprada la processó de la jornada en honor a la Mare de Déu del Roser. La reina de les festes, Paula Cubertorer, estarà acompanyada per les dames Alba Caravaca, Irene Delgado, Andrea Sánchez i Mónica Moral durant l'ofici religiós i la processó posterior.
Les autoritats, la Junta de Damas de Santa Quitèria y Virgen del Rosario i el clergat participaran en l'habitual recorregut que partirà de l'església de la Nativitat una vegada finalitzada la missa i tornarà al punt d'inici després del trajecte pels carrers Sant Vicent, Colón i Sant Joaquim. El tret de la traca amb rematada de focs d'artifici posarà fi a l'acte.
La programació del dia, no obstant açò, ha arrancat a primera hora del matí amb el Concurs Provincial de Pesca. Posteriorment, l'activitat s'ha desplaçat fins a la residència municipal de la tercera edat. La reina i les seues dames han inaugurat, al costat de les autoritats, l'exposició de la fotògrafa Trinidad García i el pianista i compositor Juan Andrés de la Torre. El centre de majors també acollirà a la vesprada l'actuació de la penya flamenca Luis de Córdoba amb motiu del XV aniversari de la residència.
Aquesta segona part del dia oferirà activitats infantils per als més xicotets en la plaça Pere Cornell (18.30 hores) i el tribut al rock del grup Mala vida (23 hores). En la mitjanit la festa es traslladarà fins al Recinte amb motiu de la festa Remember. Paco Moliner (Pirámide), Josel (Arsenal), Diego Cuevas (UFO’S), Toni Rico (Kal-Kat) i Raúl Platero (La máquina del tiempo) punxaran fins a la matinada.
Dilluns 9
L'activitat taurina tornarà demà a Almassora amb l'entrada i prova de vaques de La Templanaz (Calp), que debuten en la Vila, i l'exhibició de dos bous de Román Sorando i Torreherberos. El programa inclourà també les tradicionals ofrenes davant els monuments a Jaume I i Pere Cornell amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana.