Almassora: Almassora reprèn els actes taurins del Roser després del descans dominical


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/10/164039_94665/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/10/164039_94665/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/10/164039_94665/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 09-10-2017
Almassora reprèn els actes taurins del Roser després del descans dominical

La festivitat del 9 d’Octubre coincideix avui a Almassora amb una nova jornada de “bous al carrer” després de l'habitual descans dominical en honor a la Mare de Déu del Roser. En aquest cas, els dos exemplars cerrils acartellats per al Dia de la Comunitat Valenciana prenen el relleu a un matí replet d'actes institucionals en les places Pere Cornell i Jaume I.
El primer a trepitjar l'arena de la plaça Major serà “Predecible”, un bou de Román Sorando patrocinat per les penyes El Corb, Els Clafidors, Tots Tancats, l’Embolic i La Tabarra. Després de la seua exhibició arribarà el torn de “Bullicioso”, el de Torreherberos que comparteixen El Barrilet, Els Penjats, El Racó, Els que faltàvem 1979, La Kalaña i El Jolgorio. Les exhibicions vespertines i les embolades nocturnes completaran l'activitat taurina d'una jornada en la qual ha debutat la ramaderia La Templanza, de Calp, en la segona entrada i prova de vaques per la Vila.
Al marge dels actes taurins, el protagonisme del matí ha recaigut en les celebracions del Dia de la Comunitat Valenciana. La reina de les festes, Paula Cubertorer, i l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, han dipositat flors al costat dels monuments a Jaume I i Pere Cornell. En aquesta última plaça ha tingut lloc la recreació històrica de la conquesta del rei i les danses del grup local El Torrelló.
Amb motiu de les celebracions del 9 d’Octubre, Galí ha apel•lat a “la unió davant les divergències i a les solucions enfront dels problemes”, a més de sol•licitar “una revisió del finançament per part de l'Estat que equipare als valencians als veïns d'altres comunitats autònomes perquè tots tinguem accés a les mateixes oportunitats i inversions”.
La resta de la programació festiva reserva un apartat destacat per als més xicotets, coincidint amb el descans escolar. Així, a les 17 hores arrancarà l'espectacle infantil Rock&Jocs i l'actuació de rock de Dani Miquel. Una hora després començarà l'II Festival de màgia al carrer Almacadabra, que en aquesta ocasió acostarà fins a la plaça Santa Isabel l'actuació Caracol Magic Clown.
Dimarts 10
El Dia dels Majors captarà el protagonisme de matí amb el multitudinari berenar previst per a les sis de la vesprada en la plaça Pere Cornell. Los Tres Sudamericanos, l'humorista Paco Calonge i un tribut Raphael amenitzaran l'esdeveniment als més de mil majors inscrits. En l'apartat taurí, Miguel Parejo (guanyador del concurs de ramaderies de maig) tractarà de revalidar el seu anterior èxit en l'entrada i prova de vaques, mentre que a la vesprada tindrà lloc l'exhibició d'un bou de La Palmosilla i un altre de Cebada Gago.