Almassora: Almassora descarta pujar el fem en 2018 en assumir l'augment del cànon de Reciplasa


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/10/164085_94704/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 11-10-2017
Almassora descarta pujar el fem en 2018 en assumir l'augment del cànon de Reciplasa

L'Ajuntament d'Almassora assumirà la pujada del 4,65% del cànon de brosses de la societat Reciplasa per a evitar que aquest increment es greu en el rebut dels contribuents. Així ho ha anunciat l'alcaldessa, Merche Galí, després de la reunió d'ahir del consell de l'entitat pública. L'equip de govern descarta repercutir la revisió del cànon en la taxa que paguen els veïns per la prestació del servei.
En el cas d'Almassora, l'estimació de l'increment de les brosses després de la pujada del cànon és de 40.747,63 euros, segons els quilos de brossa arreplegats entre agost de 2016 i setembre de 2017. Es tracta d'una previsió en funció de les factures emeses per l'empresa en el període més recent, però no garanteix el tancament del pressupost amb total seguretat atès que la gestió és variable.
La primera edil ha assenyalat que el cànon de transferència de la planta d'Almassora, així com la d'Onda, i el de transferència, tractament i eliminació de les fraccions de poda i voluminosos augmentaran un 1,6%, coincidint amb la pujada de l'IPC. Per la seua banda, el cànon aprovat per al tractament i eliminació de residus passa de 67,69 euros per tona a 70,84 euros per tona, mentre que el de transferència passa de 14,06 a 14,28 euros i el de poda i voluminosos, de 98,89 a 100,47 euros.
“Aquest lleuger increment dels preus es produeix per a pagar les obres d'ampliació de l'abocador i el correcte tractament dels residus que generem tots els municipis que formem part de Reciplasa, però a Almassora no comportarà una pujada del rebut que paguen els veïns perquè es finançarà amb fons municipals el pròxim any”, ha garantit Galí.
L'alcaldessa ha reiterat que els fons d'aquesta pujada es destinaran exclusivament a la millora del servei i mai al lucre de l'entitat. Les inversions, valorades en 41 milions d'euros, s'estendran entre 2018 i 2021, segons l'arreplegat en el Pla de Gestió del Consorci de Residus de la Zona 2.
Cal recordar que en l'últim ple ordinari, la corporació municipal va aprovar per unanimitat una modificació de crèdits per valor de 608.384,33 euros que va incloure una partida de 140.859,02 euros per a assumir l'increment de la facturació de la recollida i tractament de residus urbans fins a final d'any. El constant augment del volum de brossa generat pel municipi va portar a l'equip de govern a signar una reserva de crèdit per a fer front aquest sobrecost i que en cap cas repercutisca sobre els usuaris.