Almassora: Almassora encara la recta final del Roser amb una nova vesprada de bous


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2017/10/164129_94741/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/10/164129_94741/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 12-10-2017
Almassora encara la recta final del Roser amb una nova vesprada de bous

Almassora encara ja la recta final de les festes en honor a la Mare de Déu del Roser i ho fa amb un nou impuls al cartell taurí. Fins a tres exhibicions estan previstes en el dia d'avui, festivitat que les penyes aprofitaran per a lluir els seus exemplars en el recinte de la Vila. El programa del dia també ha acollit la inauguració del monument a Les Calderes, obra de l'artista Jere.
De fet, la plaça Pere Cornell ha reunit a les 11 hores a la corporació municipal, la reina de les festes i la seua cort d'honor i al propi escultor per a descobrir el conjunt que representa el cuinat d'una caldera com les quals reparteix la localitat cada 22 de maig. La xiqueta, el cuiner i la caldera mostren la típica imatge que simbolitza la jornada en honor a Santa Quitèria.
A la vesprada, la plaça Major acollirà l'eixida dels tres exemplars acartellats para avui. El primer a eixir de corrals serà ?Chismoso?, el cerril de Torrehandilla patrocinat pel grup de penyes que encapçala El Rollet. En l'equador de la vesprada arribarà ?Cristalero III?, un bou de Partido de Resina amb el qual la penya El Trasto vol celebrar el XXX aniversari de la seua fundació. En últim terme s'exhibirà ?Grumete?, de Lagunajanda, finançat per l'agrupació que lidera el col?lectiu Els Vint.
La celebaración del trentè aniversari de El Trasto marcarà la programació d'avui, que ha començat a primera hora del matí amb jocs tradicionals, cucanyes i un tancament de carretons en els voltants del seu casal del carrer Sant Joaquín. A la vesprada, els components de El Trasto han programat l'actuació de Cositas Buenas, a més del repartiment de berenar per a tots els assistents, i aquesta nit comptaran amb Keco Fontana per a completar el seu dia gran.
A més dels actes de l'aniversari de la penya, el programa d'avui inclou l'entrada de vaques i prova per la Vila de la ramaderia Hermanos Guillamón, el ball de saló amb el pianista Sandu en el centre social del carrer Sant Felip i una nova edició de l'II Festival de màgia al carrer Almacadabra amb l'espectacle ?Adivina qué? (premie Congrés Màgic Nacional 2016 en categoria màgia còmica).
Divendres 13
Els actes taurins prosseguiran matí amb la nova jornada dedicada en exclusiva a les vaques. Al migdia està prevista l'entrada amb vaques de Raúl Monferrer (Formiche Alto), la vesprada quedarà reservada al ramat de Miguel Parell (Cabanes) i a la nit hi haurà vaques enfundades de Jaume Bosch 'El Saliner' (Puçol). A més, la localitat viurà un dels seus actes més multitudinaris: el sopar de ?pa i porta?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana