Almassora: Els lingüistes ixen al carrer a Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/10/164255_94838/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 17-10-2017
Els lingüistes ixen al carrer a Almassora

L'obra i la trajectòria d'un total de 13 lingüistes valencians i catalans guia l'exposició, que podrà visitar-se en el vestíbul de l'ajuntament d'Almassora fins al pròxim 29 d'octubre. La mostra arreplega el treball dels filòlegs Angel Buj i Jesús Bernat (natural d'Almassora), els quals han analitzat l'ús de noms de lingüistes en els carrers de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears.
Noms com Pompeu Fabra, Ramon Llull, Enric Valor, Manuel Sanchis Guarner, Mossén Alcover, Rovira i Virgili, Milà i Fontanals, Joan Coromines, Francesc de Borja Moll, Carles Salvador, Marià Aguiló, Francesc Ferrer Pastor i Gabriel Ferrater formen part d'aquesta exhibició, organitzada per la Regidoria de Normalització Lingüística per a difondre els grans noms de la llengua valenciana.
Així ho ha manifestat la regidora de l'àrea, Diana Belliure, durant la presentació de 'Lingüistes pel carrer', en la qual ha assegurat que “la labor d'aquests lingüistes i escriptors ha sigut vital per a la difusió i la normativització de l'idioma i volem que el públic d'Almassora conega i reconega a aquests referents”. L'edil ha avançat que el consistori organitzarà noves accions en aquesta línia, com la pròxima mostra entorn de l'escriptora Isabel de Villena.
Així doncs, l'exposició analitza els territoris en els quals més presència té cada personatge, així com les zones dels pobles i les ciutats en la qual la utilització de noms de lingüistes és més habitual. Per a açò, els creadors han pres més de 660 fotografies de plaques i han creat mapes per a cadascun dels personatges més populars.
Els autors del treball que mostra aquesta exposició han guiat a la corporació municipal al llarg de l'exposició. Tant Ángela Buj (membre del Centre d'Estudis Lingüístic i Literaris dels Comarques Centrals) com Jesús Bernat (de la Societat d'Onomàstica) han agraït l'interès mostrat per l'Ajuntament d'Almassora, primera institució municipal en la qual s'exhibeix 'Lingüistes pel carrer'.