Almassora: La Policia Local detecta més de 30 restes de voluminosos abandonats a Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/12/166297_96584/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 06-12-2017
La Policia Local detecta més de 30 restes de voluminosos abandonats a Almassora

La Policia Local d'Almassora va tancar el passat 24 de novembre la campanya de vigilància especial centrada en l'abandó d'estris de gran grandària en la via pública. Durant el mes en el qual ha estat activat el dispositiu, els agents han localitzat fins a 34 restes de mobles i electrodomèstics, que han senyalitzat amb cinta d'abalisament i en els quals han col•locat recordatoris de les sancions que arreplega l'ordenança.
Encara que els agents no han formalitzat cap sanció, l'intendent cap del la Policia Local d'Almassora, Roberto Verdoy, ha recordat que la normativa municipal estableix multes d'entre 150 i 6.000 euros, les quals podrien aplicar-se en el moment en el qual el cos de seguretat identificara al responsable de l'abocament. A aquestes sancions cal afegir "el pagament de les despeses que facturara l'empresa contractada per l'Ajuntament per a eliminar els residus", ha incidit el cap policial.
La campanya de la Policia Local s'ha centrat a senyalitzar els abocaments, en la seua majoria propers a contenidors de brossa, i a notificar la ubicació a l'empresa responsable de la retirada de manera que es reduïra el període en el qual els voluminosos romanien abandonats en la via pública. Segons Verdoy, aquests objectes són, a més de contaminants, "un risc tant per als vianants com per als vehicles estacionats", motiu pel qual les sancions són dures.
Cal destacar que 26 dels 34 restes de voluminosos han sigut abandonades en el nucli urbà, mentre que sis han sigut localitzades en la zona residencial del districte marítim i altres dos en les zones rístiques. Entre els objectes abandonats figuraven 15 mobles i 10 matalassos però també una cinta de córrer, marcs de portes i finestres i una banyera.
"És, sens dubte, una actitud incívica amb la qual hem d'acabar", ha lamentat el regidor de Seguretat, Roger Beltrán. "L'Ajuntament d'Almassora posa totes les facilitats per a la retirada controlada d'aquests estris, els quals poden portar-se personalment a l'Ecoparc i els quals l'empresa concessionària retira a domicili cada dilluns previ avís". El telèfon de contacte per a la recollida de voluminosos és el 964 21 61 34 i el servei és gratuït.