Almassora: L'obra del bulevard Sant Jaume arribarà al seu equador després d'adjudicar per 191.000 euros el tercer tram


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/1/167529_97566/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 10-01-2018
L'obra del bulevard Sant Jaume arribarà al seu equador després d'adjudicar per 191.000 euros el tercer tram

Les obres del bulevard Sant Jaime d'Almassora arribaran al seu equador amb l'execució del primer tram situat en la vorera sud, uns treballs adjudicats a la mercantil Ingenia Castellón Omega S.L., amb seu a Vila-real, per 191.592,68 euros (IVA inclòs). L'actuació, que afecta a 400 metres de vial, va eixir a licitació per 220.000 euros. Afecta al tram comprès entre els carrers Albocàsser i Dos de Maig.
La mercantil, que va presentar l'oferta econòmicament més avantatjosa de les quatre candidates a executar la fase II, té un termini de tres mesos per a executar la reforma. La nova configuració posa en valor les condicions d'accessibilitat per als vianants i de millora de la seguretat en la via.
L'objectiu és uniformitzar el vial per a reduir la grandària de la calçada, ampliar la superfície per al vianant i integrar-ho en la xarxa d'itineraris ciclistes del municipi, a més de potenciar la seguretat en una via que registra altes velocitats de vehicles. “En conjunt, pretenem una nova configuració del vial dirigida a fomentar la mobilitat urbana sostenible, sobretot en el que representa a la millora de l'accessibilitat per als vianants i mobilitat ciclista”, ha assenyalat la regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro.
Els treballs succeiran en el temps a la fase III, entre els carrers Dos de Maig i Verge de Gràcia, l'adjudicació de la qual va ser anterior a la de la fase II. En aquest cas les obres estaven valorades en 88.276,76 euros (IVA inclòs) després d'eixir a licitació per 110.000 euros en un concurs públic que va guanyar la mercantil Latra 2010 S.L., amb seu a Castelló. Entre les dues licitacions, l'Ajuntament d'Almassora estalviarà prop de 50.000 euros.
Cal recordar que l'adequació d'aquesta via d'accés a Almassora està inclosa en l'estratègia EDUSI. D'aquesta forma, la localitat comptarà amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea per a la conversió del carrer en bulevard. La reforma global afecta a 1.200 metres de vial en un espai residencial per al qual els veïns reclamaven major seguretat del tràfic.
És per açò que l'equip de govern atallarà la velocitat amb carrils més estrets que donaran pas a noves zones per a vianants i ciclistes. Per açò, l'edil ha demanat disculpes per endavant per les molèsties que es produiran en tots dos costats de la via durant les obres de les fases II i III. “El descans per als residents es veurà alterat durant un temps però el resultat serà positiu per a tots ells i per als usuaris del carrer Sant Jaume”, ha conclòs. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana