Almassora: Almassora i UBE Corporation Europe s'alien per a promoure el talent empresarial


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/1/167533_97568/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 10-01-2018
Almassora i UBE Corporation Europe s'alien per a promoure el talent empresarial

L'Ajuntament d'Almassora i UBE Corporation Europe s'han unit per a promocionar la iniciativa empresarial entre els joves del municipi en la segona edició del Certamen de Foment de l'Esperit Emprenedor, convocat per la Regidoria de Joventut. L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i el president de la companyia, Bruno De Bièvre, han formalitzat aquest matí l'acord mitjançant en qual aspiren a “fer aflorar el talent dels joves i donar visibilitat a les iniciatives d'una generació que haurà d'impulsar el sector empresarial nacional i la seua projecció internacional”, en paraules del mateix De Brièvre,
Des del passat mes d'octubre, el CEEI (Centre Europeu d'Empreses Innovadores) Castelló guia els estudiants en el desenvolupament d'aquests projectes i dirigeix el procés de valoració de les propostes, en el qual participen empresaris de la província i representants de les entitats patrocinadores. Al voltant de 150 joves treballen ja les seues idees de producte i plans d'empresa per a aquest certamen, en el qual opten a premis d'entre 100 i 800 euros.
Per part de l'Ajuntament d'Almassora, l'edil de Joventut, Xavier Trenco, ha enaltit el valor motivador d'aquest certamen gràcies al que "ja comprovem la gran creativitat de la nostra joventut en la passada edició". Trenco ha assegurat que els estudiants tenen la capacitat de "sorprendre'ns amb projectes amb un gran potencial de creixement i amb les seues habilitats comunicatives a l'hora de presentar-los", encara que "aquest concurs els aporta també l'experiència i saber fer de professionals del món empresarial".
Per la seua banda, Justo Vellón, director de CEEI Castelló, ha valorat molt positivament la reedició del certamen "perquè l'Ajuntament d'Almassora ha comprès perfectament que aquest tipus d'iniciatives tenen sentit quan es projecten en el mig termini". Vellón ha destacat que "l'any passat ja es va demostrar el potencial dels estudiants d'Almassora" i així mateix, ha agraït de forma especial el patrocini de UBE Corporation Europe: "que una de les grans empreses de la nostra província, una companyia global com UBE, sempre a l'avantguarda de la innovació, aposte per aquest certamen, suposa una satisfacció i un motiu d'agraïment".
Així doncs, el termini per a la presentació de propostes al II Certamen de Foment de l'Esperit Emprenedor romandrà obert fins al pròxim 29 de gener. A continuació, una comissió seleccionarà cinc projectes de cadascuna de les categories del concurs (Idea i Pla d'empresa), els creadors del qual hauran de presentar davant el jurat.
En suma, un total de 29 alumnes opten al premi en la categoria Pla d'empresa, fruit de les tres xarrades impartides pels tècnics de CEEI Castelló a estudiants de l'IES Vila-roja (cicles formatius de Grau Superior d'Il•luminació i So). En la disciplina d'Idea, 118 alumnes han participat en les xarrades preparatòries per al concurs, de les quals 16 han sigut oferides a estudiants de Batxillerat de l'IES Álvaro Falomir, sis sessions han sigut impartides entre estudiants d'IES Vila-roja i una altra ha estat dirigida a estudiants de cicles formatius de Grau Mitjà de Gestió Administrativa i Activitats Comercials, en el centre de Formació Professional Cervantes d'Almassora.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana