Almassora: Almassora condiciona els sobreeixidors de les sèquies en la costa per a evitar obstruccions


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/1/167538_97572/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 10-01-2018
Almassora condiciona els sobreeixidors de les sèquies en la costa per a evitar obstruccions

La Regidoria de Platges de l'Ajuntament d'Almassora ha actuat en fins a cinc sobreeixidors de sèquies amb eixida al mar per a garantir el seu correcte funcionament i evitar obstruccions en els trams superiors dels canals. En la mateixa intervenció, el consistori ha reforçat amb roques la protecció en alguns trams del mur del passeig Marítim, gràcies al qual podrà reduir l'impacte de l'onatge en situació de temporals.
“Encara que aquest ha sigut un any de poques pluges, sí que s'han produït diversos temporals de mar que han desplaçat grans quantitats de grava i algunes pedres i han obstruït les desembocadures d'aquestes eixides”, ha assegurat la regidora de Platges, Amaya Gómez. Precisament en aquesta actuació, l'Ajuntament d'Almassora ha “retirat restes d'arena dipositades en el passeig per l'onatge en els últims temporals”, tal com ha informat Gómez. L'edil també ha confirmat que la reestructuració del mur de passeig atén a les peticions traslladades pels residents.
Per tant, els treballs de neteja dels sobreeixidors s'han desenvolupat en tres punts de la platja de Pla de la Torre, enfront del centre de salut de Carabineros i en la platja de Benafelí, a l'altura del carrer Ponent. També en el tram central de la passeig litoral, s'han dut a terme les tasques de reforç del mur, el marge del qual ha endreçat el consistori després dels últims temporals.
Cal recordar que aquestes actuacions se sumen als treballs de neteja de sèquies i vessaments que el municipi desenvolupa de manera habitual davant la temporada de pluges. L'equip de govern ja va intervenir en la franja sud de la costa d'Almassora en 2016 per a la retirada de restes de roques d'esculleres i el condicionament de les desembocadures encara que els desplaçaments de materials provocats per l'onatge han obligat a repetir i ampliar aquestes accions.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana