Almassora: Almassora compta amb associacions i empreses locals per a integrar a joves amb diversitat funcional


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/2/168718_98471/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 08-02-2018
Almassora compta amb associacions i empreses locals per a integrar a joves amb diversitat funcional

El projecte 'Joves x Almassora', impulsat per les regidories de Joventut i Serveis Socials, afronta el calendari d'activitats de 2018 després de tancar un primer trimestre de "diversió, integració i visibilització", com ha assenyalat el regidor Xavier Trenco. En els pròxims mesos, el consistori comptarà amb la participació d'associacions i clubs del municipi a fi de dur a terme les propostes d'oci agendades, entre les quals destaquen un taller de micos de Pasqua, activitats esportives i eixides al cinema o museu municipal i al jaciment del Torrelló.
Així doncs, els responsables del projecte han confirmat que entitats com Lluïsos Almassora, Creu Roja Almassora, el club Siindeki ugendo o l'acadèmia de ball Swing Dance col•laboraran amb 'Joves x Almassora' amb l'objectiu d'integrar els 11 participants en les seues iniciatives i donar-los a conèixer noves activitats culturals i artístiques. Així mateix, el projecte diversificarà l'oferta amb propostes com senderisme, zumba o unes jornades de relleus paralímpics, organitzades per la Fundació Trinidad Alfonso en col•laboració amb el Comitè Paralímpic Español.
“L'objectiu d'aquest projecte és visibilitzar la situació de les persones amb diversitat funcional i promoure la seua integració en un ampli ventall d'activitats d'oci, de les quals puguen gaudir amb la resta de la població”, ha assegurat Trenco, qui ha destacat que “la introducció d'hàbits com l'esport o l'alimentació saludable són fonamentals també per a millorar la salut del col•lectiu i fomentar la seua autonomia”. “Al llarg d'aquests mesos, l'assistència ha crescut sensiblement i esperem que més persones s'animen a unir-se al programa, per al qual encara tenim quatre places disponibles”, ha recordat el regidor.
En aquest sentit, el responsable del projecte, Rafa Gallent, ha manifestat que 'Joves x Almassora' cerca que “quedar-se a casa no siga l'única opció de les persones amb diversitat funcional”, a més de “millorar la seua qualitat de vida i les relacions socials”. Per aqueix motiu, comparteixen algunes activitats amb la Casa de Joventut a l'Ateneu Jove i gaudeixen de dues trobades anuals en els quals també participen les famílies.
“Fem amics i cada vegada ens agrada més anar a les activitats” ha destacat de Lourdes Fuentes, alumna del programa. En aquesta mateixa línia s'ha manifestat Mª Carmen Recio, mare d'una altra de les usuàries, qui ha incidit que “és la primera vegada que l'Ajuntament porta endavant un programa d'aquestes característiques, que es fa ací en el poble i en el qual la meua filla i altres xics poden gaudir en el seu entorn més proper”.
Cal recordar que els tallers de 'Joves x Almassora' es desenvolupen cada dimarts en el Ateneu Jove, on el grup té dos monitors especialitzats. Així mateix, cada dissabte realitzen una activitat d'oci en l'exterior, sessions en les quals estan acompanyats per fins a tres professionals.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana