Almassora: Almassora reclama la dimissió de Camps del Consell Jurídic Consultiu


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/2/168947_98659/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 13-02-2018
Almassora reclama la dimissió de Camps del Consell Jurídic Consultiu

El ple de l'Ajuntament d'Almassora va aprovar ahir una proposta de Compromís per a instar l'expresident de la Generalitat Valenciana a renunciar al seu càrrec com a membre del Consell Jurídic consultiu per “haver incorregut en actes i comportaments que no es corresponen amb la necessària dignitat de la institució”. El text va tirar endavant amb el suport de tots els grups municipals a excepció del Partit Popular, els regidors del qual es van abstenir durant la votació.
Tal com va apuntar la portaveu del grup proponent, Diana Belliure, “el senyor Camps cobra quasi 60.000 euros anuals fins a l'any 2026 com a membre del Jurídic Consultiu, té cotxe i una secretària personal”. Per a la regidora, aquests privilegis els paguen “els diners de tots els valencians i valencianes”, un fet “inadmissible pels nombrosos processos judicials de corrupció dels quals és objecte la seua gestió”.
Cal destacar que la proposta a la qual el ple va donar llum verda ahir també incloïa un acord per a instar les Corts a modificar la Llei de l'Estatut d'Expresidents per tal de regular la retirada d'aquesta condició a les persones en incórreguen en comportaments que posen en risc la dignitat de les institucions valencianes. En aquest punt, el PP va sol•licitar que s'inclogueren també les institucions espanyoles, una esmena que va rebre el vistiplau de la resta de grups però que no va modificar el sentit de vot dels populars, el quals van evitar donar suport al text final.
Així mateix, el consistori traslladarà a les Corts i al Consell el resultat de l'acord que demana despolititzar el nomenament de membres del Consell Jurídic Consultiu. De la mateixa manera, el ple va posar de manifest el seu suport a totes les mesures que tinguen com a objectiu recuperar per a la ciutadania els diners desviats pels casos de corrupció.
En un altre ordre de coses, el ple també va aprovar -en aquest cas per unanimitat- optar a la subvenció de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a emprendre l'elaboració del seu Pla d'Inclusió i Cohesió Social, uns fons que servirien per a finançar el personal responsables de la seua creació. Així mateix, l'Ajuntament d'Almassora remetrà l'Agència Valenciana de Turisme la sol•licitud per a declarar la Matxà de Sant Antoni com a Festa d'Interès Turístic de la Comunitat Valenciana en l'àmbit provincial.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana