Almassora: Almassora distribueix 200 adhesius per a protegir els fanas d'orins de gossos


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/2/168971_98675/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 14-02-2018
Almassora distribueix 200 adhesius per a protegir els fanas d'orins de gossos

L'Ajuntament d'Almassora ha iniciat la campanya de sensibilització per a protegir els fanals del municipi dels orines dels gossos, una problemàtica que es repeteix en diferents zones. Sota la denominació “El pipí em destrueix”, el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) instal•larà aquestes banderoles en aquells punts que pateixen la conducta irresponsable de determinats amos de mascotes.
En aquesta ocasió, el departament de Medi Ambient ha invertit 1.900 euros per a la compra de 200 adhesius que es repartiran en diferents punts del casc urbà, la platja i el paratge de Santa Quitèria on ha detectat una major incidència de la corrosió en els fanals per efecte de l'orina dels animals. En concret, 130 plaques protegiran la part inferior de fanals situats en el centre del municipi, 60 ho faran en el districte marítim i les 10 restants corresponen a les quals il•luminen el passeig de Santa Quitèria.
El SMML ha instal•lat aquest matí els primers adhesius en el carrer Sant Jaume, on el veïnat pateix les molèsties dels amos que no porten a les seues mascotes a les zones fitades. La resta d'adhesius del nucli urbà es distribuiran entre el parc Manolo Pesudo, el Grup Pío XII i el carrer Sant Rafael, a més de la plaça Víctimes del Terrorisme i Darremur, en la connexió amb la senda de la desembocadura del Millars.
D'altra banda, la platja concentrarà els adhesius en Om Blanch i l'avinguda Mediterrània, els voltants de l'ermita del Roser del Mar, Vora Riu i Camí la Mar. El passeig de Santa Quitèria, al costat de l'ermitori de la patrona, incorporarà la resta de plaques que pretén conscienciar a la població per a atallar la corrosió que pateixen les bases dels fanals que acumulen orins.
Per a la regidora de Medi Ambient, “es tracta d'una qüestió de civisme, de complir l'ordenança municipal que ens recorda que tenir mascotes comporta unes obligacions per a mantenir la higiene de la ciutat i molestar el menys possible al veïnat”. A més d'açò, el consistori recorda la despesa que suposa a les arques públiques recuperar el mobiliari i substituir els fanals que danya l'orín dels animals, “i que se sufraga amb càrrec al contribuent”.
Així les coses, l'edil ha instat a atendre aquesta campanya informativa, a més d'utilitzar els diferents serveis que posa a disposició el consistori per a mantenir la ciutat neta. És el cas del telèfon de recollida gratuïta de voluminosos (964216134). Els usuaris, a través de la cita prèvia, poden traure a la porta de casa els dilluns tots aquells estris que no necessiten a cost zero.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana