Almassora: Almassora ampliarà la reforma del carrer Santa Quitèria triada per votació veïnal


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/2/169011_98709/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 15-02-2018
Almassora ampliarà la reforma del carrer Santa Quitèria triada per votació veïnal

El carrer Santa Quitèria, abans l'Alcora, estendrà la reforma d'accessibilitat executada en 2017 amb càrrec als pressupostos participatius. L'actuació afectarà al vial des de l'encreuament amb Almirall Churruca fins al punt on es converteix en unidireccional, tal com ha confirmat la regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, durant la seua visita aquest matí al tram ja executat.
Aquest vial d'accés a la població llueix renovat després d'una inversió de 60.000 euros amb càrrec als pressupostos participatius de l'any passat. La inversió va copar el 60% de la partida destinada a millorar les condicions d'accessibilitat i voreres en l'exercici passat. Els treballs encaminats a eliminar les barreres arquitectòniques permeten ja el pas de cadires de rodes i carros de bebè, a més de mantenir espais d'aparcament i crear nous passos de vianants.
L'actuació del carrer Santa Quitèria, que es va centrar en el tram comprès entre les transversals Cervera del Maestrat i Almirall Churruca, respon a un projecte dels tècnics municipals dirigit a garantir l'accessibilitat per als vianants, inexistent fins a l'engegada d'aquesta actuació en 870 metres quadrats. L'execució va tenir un cost de 59.954 euros que ha eliminat els problemes de mobilitat de persones amb discapacitat.
Segons les indicacions dels tècnics, la intervenció ha modificat la configuració i pavimentació de la vorera en els creus dels vials i íntegrament en la poma on se situa la parada d'autobús, ha creat nous passos de vianants i ha modificat els existents amb paviment específic. Tal com estava previst, els escocells i l'arbrat tenen una distribució diferent per a millorar la imatge de l'entorn.
Els 250 metres resultants de la intervenció mantenen la configuració original del vial “però amb un impuls renovat a la mobilitat urbana sostenible, de manera que on abans hi havia esglaons de fins a 20 centímetres ara hi ha rampes que compleixen amb la normativa d'accessibilitat”, en paraules de l'alcaldessa, Merche Galí, que ha visitat la zona al costat de l'edil d'Urbanisme i el regidor d'Hisenda, Santiago Agustí.
La voluntat per adaptar els carrers d'Almassora a la legalitat es trasllada en aquestes dates al carrer Boqueras, com abans va dur a terme l'equip de govern en les calles Constitució o Darremur, per a apostar per rebaixes, tal com van sol•licitar els veïns del Grup Corell en el primer Dia del Veí en els barris.