Almassora: Almassora convertirà el Museu del Torrelló en un espai accessible per a atraure visitants


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/2/169012_98710/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 15-02-2018
Almassora convertirà el Museu del Torrelló en un espai accessible per a atraure visitants

L'equip de govern d'Almassora ha donat a conèixer el projecte per a millorar l'accessibilitat del Museu Arqueològic del Torrelló, espai que alberga les restes humanes i d'utensilis trobats en el jaciment homònim. Els plans de l'executiu passen per instal•lar un ascensor que comunique les tres de plantes de les quals consta l'edifici, a més de construir una condícia adaptada a peu de carrer.
“La situació del museu, al nucli històric d'Almassora, el converteix en un punt de referència”, ha recordat l'edil de Turisme, Amaya Gómez. La regidora ha incidit que “fer-lo accessible obrirà la possibilitat que totes les persones puguen visitar-lo i ens permetrà ampliar l'oferta per a grups de totes les edats”.
Així doncs, el projecte redactat pels arquitectes municipals reflecteix la ubicació de l'ascensor a l'interior l'edifici, que compta amb dues condícies per planta. Una d'elles serà eliminat per a donar cabuda a l'ou pel qual es desplaçarà l'elevador. Així mateix, la cambra de neteja existent en la planta baixa serà reestructurada per a situar en el seu interior un bany adaptat i que el museu tinga així totes les condicions que estableix al normativa i l'ordenança de sistemes dotacionals.
El cost total de l'actuació és de 47.967,29 euros, una inversió que, para Gómez, “és necessària per a modernitzar i promocionar el Museu del Torrelló”. Aquests fons permetrien també “aconseguir un dels objectius plantejats en el Pla Estratègic de Turisme quant a la potenciació del turisme cultural”, ha destacat la regidora.
Per al finançament del projecte, el consistori ha sol•licitat la col•laboració de l'Agència Valenciana de Turisme, ja que la instal•lació de l'ascensor i d'un bany adaptat “millorarà la posada en valor dels recursos turístics de la població i contribuirà a la competitivitat del municipi en matèria turística”, com arreplega l'informe tècnic remès al Consell. El departament de Turisme ha recalcat la importància de la inversió a fi d'obtenir una “desestacionalització de la visites, concentrades en els mesos d'estiu” i d'atorgar valor social a l'oferta local.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana