Almassora: Almassora transformarà una de les naus del centre de formació per a acollir noves especialitats


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/2/169373_98997/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 22-02-2018
Almassora transformarà una de les naus del centre de formació per a acollir noves especialitats

L'Ajuntament d'Almassora ultima els detalls del projecte per a adequar la Nau 1 del Centre de Formació a fi que les característiques de l'espai s'adapten a la normativa i obrir així la porta a acollir noves especialitats. Així ho van acordar l'alcaldessa, Merche Galí, i el regidor d'Ocupació i Indústria, Roger Beltrán, amb el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, durant la trobada mantinguda ahir en la seu central del Servef.
Així mateix, el projecte, valorat en vora 160.000 euros, contempla la instal•lació d'un ascensor i d'una rampa que permeta “que l'edifici siga100% accessible”, tal com ha confirmat Beltrán. A més la creació d'un nou forjat en el primer pis de la nau permetrà guanyar espai en duplicar la superfície útil de la planta.
El document que prepara l'equip municipal d'arquitectura detalla la distribució de la planta baixa, en la qual es modificarà l'actual compartimentació per a crear aula i tallers i en la qual s'adequaran les condícies existents. Els responsables del projecte han inclòs també un apartat d'ignifugació de la nau i la creació d'un presa elèctrica independent de la de l'edifici annex (seu de Serveis Socials). Després de les obres, el consistori aportarà equipaments com el subministrament d'aires condicionats o el mobiliari, de manera que la instal•lació quede disponible per a l'ús formatiu.
Tots aquests treballs seran duts a terme per l'alumnat de l'especialitat d'Obra de paleta dels tallers d'ocupació, un projecte amb un pressupost de més de 500.000 euros i cofinançat pel Servef i per l'Ajuntament d'Almassora. Les tasques que desenvoluparan per a l'adequació de la Nau 1 formen part del vessant pràctic de la programa, en el qual participen persones en situació de desocupació.
Cal recordar que el Centre de Formació d'Almassora acull actualment dos tallers d'ocupació (Obra i Administració), en els quals es formen fins a un total de 20 veïnes i veïns. Tots ells reben un salari durant l'any que dura la capacitació teòrica i pràctica. Així mateix, el consistori i el Servef han contractat a un equip de sis professionals per a gestionar el centre durant aquest període.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana