Almassora: Almassora implica a les penyes en el reciclatge en festes


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/5/172452_101580/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 15-05-2018
Almassora implica a les penyes en el reciclatge en festes

La regidora de Medi Ambient d'Almassora, María José Tormo, ha presentat aquest matí la campanya 'Si fiques ganes, guanyes', que pretén implicar a les penyes en el reciclatge durant les festes de Santa Quitèria. La iniciativa abastarà enguany la recollida de vidre, paper i cartó i envasos de plàstic enfront del pesaje únic de vidre de la primera edició.
“Amb aquesta campanya donem totes les facilitats a penyes i colles perquè retiren els seus residus de forma cívica i, a més, opten a una cistella amb productes de la terra valorats en 100 euros”, ha apuntat Tormo. Els interessats a participar en el concurs han d'inscriure's en el mostrador d'informació de la planta baixa de l'Ajuntament, on els donaran les borses específiques per a la recollida de cada producte que facilita l'empresa FCC.
Els participants han de portar les borses a la plaça Santa Teresa el dimecres 23 i el dissabte 26 de 12 a 16 hores. Allí estarà instal•lada la bàscula per a pesar cadascuna de les borses que lliuren les agrupacions. La classificació amb el pes lliurat per cada penya figurarà en la web reciclaenfestes.es que ha habilitat l'entitat amb la col•laboració de l'Ajuntament d'Almassora. La pàgina, que ja està activada, inclou també les bases del concurs i un plànol amb el punt de recollida.
Una vegada finalitzat el termini, el consistori farà públic el nom de l'agrupació guanyadora, que rebrà una cistella valorada en 100 euros com la qual es van portar l'any passat les components de La Gleva després d'arreplegar 150 quilos de vidre. En total, les penyes van reunir 700 quilos, que en aquesta ocasió podrien incrementar-se en incorporar la iniciativa la recollida de cartó, paper i plàstic al vidre.
“Només les penyes taurines són més de 80, a les quals vam sumar també altres colles i grups d'amics que en aquesta setmana de Santa Quitèria comparteixen menjars i sopars amb motiu de les festes, per la qual cosa entenem que la iniciativa pot arribar a molts veïns”, ha incidit la regidora de Medi Ambient. En la mateixa línia, Tormo ha recordat que participar és totalment gratuït i comporta la retirada de borses per al reciclatge específic, “per la qual cosa facilitem al màxim la recollida, ja no hi ha excusa per a no demostrar civisme en festes”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana