Almassora: La Vila estrena l'Oficina d'Informació de Rehabilitació a Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/5/172493_101616/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 16-05-2018
La Vila estrena l'Oficina d'Informació de Rehabilitació a Almassora

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, han visitat la primera Oficina d'Informació de Rehabilitació a Almassora, que ha obert les seues portes en el Museu Municipal de la Vila. El departament funcionarà dimarts i dijous de 12 a 14 hores amb cita prèvia que els interessats hauran de sol·licitar en el Servei d'Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) en l'Ajuntament.
Els arquitectes locals José Manuel Martinavarro i Jorge Manrique atenen aquest departament que forma part del conveni signat amb la Conselleria d'Habitatge per a afavorir la conservació i l'obtenció d'ajudes públiques per a particulars i finques. Després de les festes de Santa Quitèria, que aquest espai romandrà tancat, l'oficina operarà per primera vegada en aquest edifici municipal el dimarts 29.
“L'elecció de la Vila per a albergar l'oficina no és baladí, respon a la nostra pretensió de situar més serveis municipals en el casc antic i, alhora, a l'evidència que el casc antic és un dels més susceptibles d'acollir obres de rehabilitació”, ha assenyalat l'alcaldessa durant la visita. De fet, un dels objectius d'aquest departament és la millora de les condicions del parc d'habitatges, entre unes altres a través de les ajudes del Pla Renhata de la Generalitat Valenciana.
El servei gratuït d'informació permetrà que la ciutadania, empreses de construcció i professionals del sector coneguen les convocatòries d'ajudes. A més, els encarregats de l'oficina oferiran propostes d'intervenció en els immobles i supervisaran els pressupostos i les factures per serveis relacionats amb la rehabilitació i reformes. En cas de requerir-ho els interessats, faran un seguiment de les llicències sol·licitades, ajudaran a la redacció de documentació tècnica per a l'obtenció de llicència d'obres menors i col·laboraran amb els Serveis Socials municipals en supòsits d'insolvència.
“Volem que servisca de revulsiu per a tornar a donar treball a totes aquelles empreses de construcció i professionals que es dediquen a la rehabilitació”, ha destacat l'edil d'Urbanisme. “Oferint les claus als propietaris per a sol·licitar ajudes públiques per a instal·lar ascensors, canviar finestres o renovar banys, per exemple, entenem que les xicotetes constructores d'Almassora rebran més encàrrecs”, segons les mateixes fonts.
Fins que l'oficina funcione amb normalitat en el Museu a partir del pròxim dimarts 29, els arquitectes locals beneficiaris de la contractació externa continuaran atenent les sol·licituds que tramite el SIAC. Atès que les convocatòries tenen data de caducitat i sorgeixen altres noves progressivament, els tècnics recomanen sol·licitar informació puntualment.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana