Almassora: El ple d'Almassora avala la proposta de Compromís de reclamar un finançament just al nou Govern de l'Estat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/7/174490_103307/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 07-07-2018
El ple d'Almassora avala la proposta de Compromís de reclamar un finançament just al nou Govern de l'Estat

El ple de l'Ajuntamentd'Almassora ha mostrat hui unanimitatdavant la moció presentada per Compromís per a mantenir la vigència de la demanda d'unfinançamentjust a les valencianes i elsvalencians al nouGovern de l'Estat. Tal comrecull la proposta, presentada per la portaveu municipal del grup, Diana Belliure "el canvi de govern estatal i l'anunci del President sobre la possibilitat que la reforma del finançament no es duga a terme en el que resta de legislatura en porten a reclamar de nou que aquestdeutehistòricamb el nostrepoble es liquide".
Els compromisos que el partit ha demanat hui i que han sigutsubscrits per la resta de grupssón reclamar al nouexecutiu que treballe per a posar fi a la discriminacióhistòricadelsvalencians i les valencianes i refermar la demanda de l'Ajuntamentd'Almassora al govern de l'Estatd'unfinançamentjust i unes inversions dignes per alsvalencians i les valencianes. Aquestsacordsseranremesos al Congrés i al Senat.
La formació ha celebrat la unanimitat en el suport a la moció presentada per CompromísAlmassora, de la qual destaca que com a puntmésrellevant el reconeixementdelsdèficitsacumulats per l'infrafinançament. Compromís també reclama "l'execució per part de l'Estatd'unesinversions en infraestructures que compensen les carènciesdelsúltimsanys.
Cal recordar que, en juliol de 2017, la Diputació de Castelló va aprovar per unanimitat una proposta de Compromís, que es va convertir en declaració institucional, en la quals'instava el govern estatal a realitzar una reforma immediata del sistema de finançament que possibilitealsvalencians i les valencianesdisposardels recursos suficients per a poder gaudird'unsserveispúblics de qualitat i exercir les competènciespròpies.
De la mateixa manera, l'Ajuntamentd'Almassoras'hamanifestat també en diversesocasions a favor d'incloure en elsPressupostsGenerals de l'Estat (PGE) elsfons que enscorresponensegonsl'aportació de la ciutadania valenciana a l'Estat. Compromís, considera que aquestpasés "necessari per a compensar la deficiència en inversionsdelsúltimsanys", com ha recordat la portaveu del grup municipal.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana