Almassora: Almassora invertirà 1,6 milions d'euros en mobilitat urbana


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/7/174598_103400/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 10-07-2018
Almassora invertirà 1,6 milions d'euros en mobilitat urbana

Els arquitectes municipals d'Almassora han culminat el projecte “Millora de la mobilitat urbana”, valorat en 1.610.000 euros, per a remetre-ho a la Unió Europea i reclamar així el 50% de l'actuació que correspon als fons Feder. L'operació s'emmarca dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible per a incrementar l'ús de les àrees per als vianants, aconseguir la integració de barris millorant la seua connexió i reduir les emissions de CO2 en potenciar carrils bici i transport públic.
Així ho ha traslladat aquest migdia l'alcaldessa, Merche Galí, en la reunió mantinguda amb tot el personal de l'Ajuntament d'Almassora que forma part del procés EDUSI, als tècnics del qual ha felicitat pel compliment del calendari dissenyat. Aquest continuarà amb la presentació d'altres tres línies d'actuació per a sol•licitar els fons abans que acabe el mes, tal com han acordat els treballadors d'Urbanisme, Intervenció, Secretaria, Contractació, Medi Ambient i la resta de departaments assistents.
Quant a l'operació presentada “Millora de la mobilitat urbana”, aquesta inclou la creació d'itineraris accessibles sense barreres arquitectòniques que connecten diferents zones del municipi i faciliten la seua vertebració, així com el desenvolupament d'una xarxa integradora d'itineraris bici en el municipi mitjançant la incorporació de vies ciclistes. La tercera proposta aborda la millora de la xarxa de servei públic de transport municipal amb la creació de noves parades d'autobús i millor freqüència, entre uns altres.
Els 1,6 milions d'euros en què està valorada l'operació formen part dels 10 milions que l'Ajuntament d'Almassora i la Unió Europea invertiran en la localitat fins a 2023 dins de l'estratègia EDUSI. És a dir, la mobilitat copa el 16% del global que s'invertirà a Almassora. En aquest cas, la reserva de fons inclou projectes ja iniciats com la remodelació del carrer Sant Jaime o l'adequació i accessibilitat de voreres en el carrer Sant Quitèria, a més de la resta d'actuacions pendents.
La regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, va subscriure ahir el document redactat pels tècnics del seu departament per a elevar-ho a la Unió Europea a través de la plataforma virtual habilitada pel Ministeri d'Hisenda. Seguirà així la línia empresa a la fi de juny amb la presentació del projecte que afecta a l'administració electrònica i les noves tecnologies.
Martinavarro ha destacat que els 1,6 milions d'euros per a mobilitat “seran clau per a la transformació de l'urbanisme local, amb nous itineraris accessibles sense barreres arquitectòniques, espais més agradables per a vianants i també millores en els camins d'accés a la platja i en els seus principals eixos de comunicació interior”.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana