Almassora: Almassora invertir 1,6 milions d'euros en mobilitat urbana


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/7/174598_103400/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 10-07-2018
Almassora invertir 1,6 milions d'euros en mobilitat urbana

Els arquitectes municipals d'Almassora han culminat el projecte ?Millora de la mobilitat urbana?, valorat en 1.610.000 euros, per a remetre-ho a la Uni Europea i reclamar aix el 50% de l'actuaci que correspon als fons Feder. L'operaci s'emmarca dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible per a incrementar l's de les rees per als vianants, aconseguir la integraci de barris millorant la seua connexi i reduir les emissions de CO2 en potenciar carrils bici i transport pblic.
Aix ho ha traslladat aquest migdia l'alcaldessa, Merche Gal, en la reuni mantinguda amb tot el personal de l'Ajuntament d'Almassora que forma part del procs EDUSI, als tcnics del qual ha felicitat pel compliment del calendari dissenyat. Aquest continuar amb la presentaci d'altres tres lnies d'actuaci per a sol?licitar els fons abans que acabe el mes, tal com han acordat els treballadors d'Urbanisme, Intervenci, Secretaria, Contractaci, Medi Ambient i la resta de departaments assistents.
Quant a l'operaci presentada ?Millora de la mobilitat urbana?, aquesta inclou la creaci d'itineraris accessibles sense barreres arquitectniques que connecten diferents zones del municipi i faciliten la seua vertebraci, aix com el desenvolupament d'una xarxa integradora d'itineraris bici en el municipi mitjanant la incorporaci de vies ciclistes. La tercera proposta aborda la millora de la xarxa de servei pblic de transport municipal amb la creaci de noves parades d'autobs i millor freqncia, entre uns altres.
Els 1,6 milions d'euros en qu est valorada l'operaci formen part dels 10 milions que l'Ajuntament d'Almassora i la Uni Europea invertiran en la localitat fins a 2023 dins de l'estratgia EDUSI. s a dir, la mobilitat copa el 16% del global que s'invertir a Almassora. En aquest cas, la reserva de fons inclou projectes ja iniciats com la remodelaci del carrer Sant Jaime o l'adequaci i accessibilitat de voreres en el carrer Sant Quitria, a ms de la resta d'actuacions pendents.
La regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, va subscriure ahir el document redactat pels tcnics del seu departament per a elevar-ho a la Uni Europea a travs de la plataforma virtual habilitada pel Ministeri d'Hisenda. Seguir aix la lnia empresa a la fi de juny amb la presentaci del projecte que afecta a l'administraci electrnica i les noves tecnologies.
Martinavarro ha destacat que els 1,6 milions d'euros per a mobilitat ?seran clau per a la transformaci de l'urbanisme local, amb nous itineraris accessibles sense barreres arquitectniques, espais ms agradables per a vianants i tamb millores en els camins d'accs a la platja i en els seus principals eixos de comunicaci interior?.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana