Almassora: Almassora rep dues ofertes per a llogar parcel•les en la platja i crear 200 places de pàrquing


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/7/174622_103423/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 11-07-2018
Almassora rep dues ofertes per a llogar parcel•les en la platja i crear 200 places de pàrquing

L'Ajuntament d'Almassora ha rebut dues ofertes de propietaris de terrenys en la platja d'Almassora per a llogar-les i habilitar-les com a espai d'aparcament per a suplir les manques en el districte. El termini per a presentar les sol•licituds va vèncer ahir perquè en els pròxims dies tinga lloc l'obertura de sobres i la formalització de contractes en cas que complisquen els requisits sol•licitats.
L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha recordat aquest matí en roda de premsa que l'objecte del contracte, que va obrir el termini de presentació a la fi de juny, es divideix en dos lots de 100 places cadascun per al lloguer de sòl a l'entorn del Camí Catalans i d' Om Blanc. La intenció és que els interessats hagen traslladat ofertes per a cadascun dels emplaçaments, de manera que ambdues zones gaudisquen d'aquest nou espai d'aparcament.
Galí ha incidit que els solars han de tenir una superfície de 2.500 metres quadrats per a habilitar les places d'estacionament en una o diverses zones, “de manera que els conductors del districte marítim tinguen més facilitats per a deixar el seu vehicle, sobretot en els mesos d'estiu, que és quan més tràfic registra la costa”. A canvi, els propietaris s'asseguren el manteniment dels solars a càrrec de l'Ajuntament durant dos anys, amb possibilitat de pròrroga per dues més.
Cal recordar que el consistori va fixar un pressupost de licitació anual màxim per a cadascun dels lots de 4.537,50 euros, IVA inclòs. A més de la compensació econòmica pel lloguer de les parcel•les, l'Ajuntament d'Almassora ha reservat 30.000 euros per a aquesta actuació amb la intenció d'afrontar altres despeses de condicionament dels nous espais habilitats com a aparcament. ““Els propietaris s'obliden així de la neteja i nosaltres garantim les condicions d'higiene i seguretat de l'entorn”, segons l'alcaldessa.
L'edil de Platges, Amaya Gómez, ha incidit que aquesta actuació segueix la línia de l'empresa l'any passat per a sumar places d'aparcament en paral•lel al passeig marítim i contraposar-se així a l'increment de la demanda d'espais. Culminat aquest procés, l'operació es repetirà en el casc urbà, en els voltants de la Vila.
Dia del Veí en la platja
Galí i una representació de l'equip de govern es traslladaran aquesta vesprada fins al districte marítim per a rebre les propostes del veïnat de la costa. El Dia del Veí en el barri se celebrarà a les 19 hores a l'entorn del consultori mèdic de Carabiners, en la platja de Pla de la Torre.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana