Almassora: Almassora obté 22.000 euros del Consell per a finançar la instal•lació de LEDS en Pesudo


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/7/174629_103429/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 11-07-2018
Almassora obté 22.000 euros del Consell per a finançar la instal•lació de LEDS en Pesudo

Els treballs per a la instal•lació d'una nova xarxa d'il•luminació amb LEDS en el camp municipal José Manuel Pesudo han conclòs amb la renovació dels 24 focus que il•luminen el terreny de joc. La utilització d'aquesta tecnologia permetrà reduir un 36% les emissions contaminants de CO2 en l'espai i estalviar més de 4.000 euros en la factura anual de consum elèctric.
Per al finançament del projecte, el consistori ha obtingut una subvenció de la Conselleria d'Economia Sostenible de 22.001,57, la qual cosa suposa una tercera part del cost total. En concret, Almassora ha sigut un dels municipis beneficiaris de la línia d'ajudes de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) en matèria d'eficiència energètica en la indústria i en els edificis del sector terciari, de la qual també ha aconseguit una pròrroga de dos mesos per a comptar amb el temps necessari per a finalitzar els treballs.
Tal com ha apuntat el regidor d'Esports, Xavier Trenco, “l'anterior xarxa estava ja al final de la seua vida útil i era necessari renovar-la, una actuació que hem utilitzat per a avançar en la implantació d'energies més sostenibles en la instal•lacions municipals”. L'edil ha recordat que “els bons resultats obtingut en els polígons industrials no han portat a optar per l'alternativa LED també en el camp de futbol” i ha agraït “l'ajuda prestada pel Consell per a fer front al desemborsament inicial que suposen aquests projectes, a pesar que s'amortitzen sobradamente a mitjà termini”.
Així doncs, el cost total de la intervenció ha sigut de 70.200,04 euros. La licitació del projecte ha permès un estalvi en les arques municipals de més de 18.000 euros, ja que l'oferta que finalment va guanyar el concurs públic, de l'empresa Elecnor S.A., va rebaixar el pressupost del projecte inicial.
Les noves bombetes, muntades en grups de sis sobre les torres d'il•luminació del camp, tindran una vida útil de 100.000 hores. En aquest temps hauran de donar llum als 7.328 metres del terreny de joc que requereixen d'il•luminació per a partits i entrenaments al llarg de l'anys.
Condicionament de la gespa
L'Ajuntament d'Almassora ha retirat més de 7.000 quilos de grànuls de cautxú de la gespa artificial que cobreix el camp del Jose Manuel Pesudo, en resposta a la petició del CD Almazora. L'excessiva acumulació d'aquest material dificultava l'avanç de la pilota, per la qual cosa el consistori ha aspirat el sobrant i l’ha emmagatzemat per a la seua reutilització en altres espais municipals. Aquesta intervenció ha tingut un cost d'1.657,70 euros.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana