Almassora: La Intervenció d'Almassora avala els comptes de la residència municipal de la tercera edat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/8/175530_104212/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 07-08-2018
La Intervenció d'Almassora avala els comptes de la residència municipal de la tercera edat

L'equip de govern va informar aquest dilluns, en sessió plenària, dels comptes de la Residència i Centre de Dia Municipal de Persones Majors Depenents d'Almassora corresponents a l'exercici de 2017. El centre va tancar l'any complint “l'objectiu d'estabilitat pressupostària de conformitat amb els disposat en la Llei Orgànica 2/2012”, com recull l'informe emès per l'interventor municipal.
Així mateix, el document esmenta que “l'empresa pública va obtenir una capacitat de finançament, en l'exercici de 5.982,05 euros”, la qual cosa implica que el centre va aconseguir un saldo positiu. L'interventor d'Almassora avala els comptes anuals detallats en l’auditoria externa a la qual es comet el geriàtric en considerar que “expressen la imatge fidel del patrimoni i de la situació financera de la residència”.
Per a l'edil de Serveis Socials i presidenta del Consell d'Administració, Diana Belliure, aquests resultats evidencien “el gran esforç que estem fent per millorar l'eficiència en la gestió dels recursos de la residència municipal, que actualment compta amb 56 places per a residents interns i altres 15 de centre de dia”. Belliure ha destacat que el balanç positiu ha estat possible a pesar que “hem incrementat la plantilla amb personal de cuina, per a cobrir les vacances dels treballadors habituals, i un psicòloga i hem implementat millores com la creació d'una terrassa en la part davantera del pati exterior”.
Cal destacar que el pressupost total de l'exercici de 2017 va ser de 1.345.477,58 euros, prop de 15.000 euros més que en l'exercici anterior. El finançament del centre prové de l'aportació realitzada per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que el passat any va ser de 1.230.240 euros, i de l'Ajuntament d'Almassora, que va incrementar la inversió anual en un 19% fins als 115.074,63 euros.
Declaració Institucional per la gratuïtat del bitllet de Rodalia
El ple d'Almassora va acordar elevar a Declaració Institucional la proposta del grup municipal de Compromís de sol•licitar al Ministeri de Foment i a la Conselleria d'Obres Públiques la gratuïtat del bitllet de Rodalia entre Castelló i València mentre duren les obres d'implantació del tercer fil. Amb aquesta mesura, el consistori considera que es compensaran les “importants molèsties a les persones usuàries del servei, no només per les incomoditats que suposa haver de canviar de transport, sinó també pels retards que provoca transitar per carreteres amb una alta densitat de vehicles”. Aquesta proposta també està orientada a combatre els inconvenients que aquesta situació pot generar als “turistes i visitants que trien la província de Castelló com a destinació”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana