Almassora: Almassora avança en la liquidació de les obres del trinquet en no comparèixer la concessionària


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/8/175593_104261/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 09-08-2018
Almassora avança en la liquidació de les obres del trinquet en no comparèixer la concessionària

L'Ajuntament d'Almassora ha notificat la constructora de les obres del futur trinquet la recepció i certificació final de l'obra, alhora que hi ha l'ha informat de l'estat del procés de liquidació. La mercantil no va acudir a l'acte de comprovació dels treballs el passat 26 de juliol, data en què havia sigut citada pel consistori i en què la direcció facultativa va formalitzar la comprovació final de les obres.
El consistori va comunicar el passat 20 de juliol a la concessionària la resolució del contracte per “incompliment culpable del contractista en abandonar l'execució de l'obra” i va requerir a l'empresa perquè acudira a les obres i col•laborara en el tancament del contracte. En no comparèixer la constructora, l'administració municipal li remetrà la documentació emesa per la direcció facultativa i obrirà un termini de 15 dies perquè l'empresa es manifeste sobre aquest tema.
Cal destacar que Almassora té dret a confiscar la garantia definitiva de més de 40.000 euros dipositada per la mercantil per a respondre del contracte, ja que, com va resoldre el Consell Jurídic Consultiu (CJC) de la Comunitat Valenciana, la causa de la paralització és “imputable a l'empresa contractista”. L'òrgan també va autoritzar el consistori a resoldre el contracte, un procés que permetrà licitar de nou les obres i reprendre la construcció del trinquet en el complex esportiu de Boqueres.
Tal com va apuntar el regidor d'Esports, Xavier Trenco, en sessió plenària dilluns passat, “aquest procediment s'està duent a terme amb la major diligència i els terminis són excepcionalment ràpids ja que l'objectiu de tots és poder reprendre les obres com més prompte millor”. En aquest sentit, l’administració municipal haurà d'ajustar la licitació a la nova llei de contractació, així com als paràmetres marcats per la Unió Europea, ja que el projecte està inclòs en l'estratègia EDUSI del municipi.
En aquest moment, el projecte està executat a una mica més del 12%, després que l'equip d'arquitectura municipal detectara, el març passat, la retirada de material i del quadre elèctric de l'obra per par de la concessionària, qui també va retornar les claus per accedir al recinte. El contractista va sol•licitar a l'Ajuntament una modificació del projecte per considerar-lo inviable econòmicament, un extrem que el CJC va considerar infundat en apreciar en la seua resolució que “no existeixen circumstàncies imprevistes en el projecte d'obres que es va adjudicar”. El pressupost base de licitació va ser de 743.000 euros, una quantitat sobre la qual la concessionària va presentar una oferta amb un rebaixa de l'11,33%.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana