Almassora: Almassora avana en la liquidaci de les obres del trinquet en no comparixer la concessionria


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/8/175593_104261/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 09-08-2018
Almassora avana en la liquidaci de les obres del trinquet en no comparixer la concessionria

L'Ajuntament d'Almassora ha notificat la constructora de les obres del futur trinquet la recepci i certificaci final de l'obra, alhora que hi ha l'ha informat de l'estat del procs de liquidaci. La mercantil no va acudir a l'acte de comprovaci dels treballs el passat 26 de juliol, data en qu havia sigut citada pel consistori i en qu la direcci facultativa va formalitzar la comprovaci final de les obres.
El consistori va comunicar el passat 20 de juliol a la concessionria la resoluci del contracte per ?incompliment culpable del contractista en abandonar l'execuci de l'obra? i va requerir a l'empresa perqu acudira a les obres i col?laborara en el tancament del contracte. En no comparixer la constructora, l'administraci municipal li remetr la documentaci emesa per la direcci facultativa i obrir un termini de 15 dies perqu l'empresa es manifeste sobre aquest tema.
Cal destacar que Almassora t dret a confiscar la garantia definitiva de ms de 40.000 euros dipositada per la mercantil per a respondre del contracte, ja que, com va resoldre el Consell Jurdic Consultiu (CJC) de la Comunitat Valenciana, la causa de la paralitzaci s ?imputable a l'empresa contractista?. L'rgan tamb va autoritzar el consistori a resoldre el contracte, un procs que permetr licitar de nou les obres i reprendre la construcci del trinquet en el complex esportiu de Boqueres.
Tal com va apuntar el regidor d'Esports, Xavier Trenco, en sessi plenria dilluns passat, ?aquest procediment s'est duent a terme amb la major diligncia i els terminis sn excepcionalment rpids ja que l'objectiu de tots s poder reprendre les obres com ms prompte millor?. En aquest sentit, l?administraci municipal haur d'ajustar la licitaci a la nova llei de contractaci, aix com als parmetres marcats per la Uni Europea, ja que el projecte est incls en l'estratgia EDUSI del municipi.
En aquest moment, el projecte est executat a una mica ms del 12%, desprs que l'equip d'arquitectura municipal detectara, el mar passat, la retirada de material i del quadre elctric de l'obra per par de la concessionria, qui tamb va retornar les claus per accedir al recinte. El contractista va sol?licitar a l'Ajuntament una modificaci del projecte per considerar-lo inviable econmicament, un extrem que el CJC va considerar infundat en apreciar en la seua resoluci que ?no existeixen circumstncies imprevistes en el projecte d'obres que es va adjudicar?. El pressupost base de licitaci va ser de 743.000 euros, una quantitat sobre la qual la concessionria va presentar una oferta amb un rebaixa de l'11,33%.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana