Almassora: Gastronomia i bous en l'equador de les festes del Roser a Almassora


 
La Plana al Dia | Almassora | General | 10-10-2018
 

Almassora arriba avui a l'equador de les seues festes patronals en honor a la Mare de Déu del Roser amb gastronomia i una nova edició de bous al carrer amb l'exhibició d'un dels exemplars del tancament del dissabte i un altre patrocinat per la penya El Comboi. La localitat prossegueix així amb el programa d'actes que finalitzarà diumenge que ve i en el qual queden cites importants com el sopar de pa i porta o el concert de Los Secretos.
En la jornada d'avui està prevista l'exhibició d'Enfadado, un dels dos bous d'Albarreal patrocinat per l'Ajuntament d'Almassora dins del lot del tancament del passat dissabte. La plaça de la Picaora acollirà l'eixida a partir de les 18 hores, la primera vespertina de la fira des d'aquest enclavament. En segon lloc eixirà des dels corrals de la plaça Major l'exemplar d'Arcadio Albarrán escollit per la penya El Comboi per al seu dia gran.
La vesprada tindrà el seu espai gastronòmic amb la demostració de rebosteria organitzada per l'Associació Mestresses de casa d'Almassora. Com de costum, els salons de Caixalmassora acolliran la mostra de dolços elaborats per les participants, una exhibició pública a la qual assistiran la reina de les festes, María Portalés, i les dames de la seua cort d'honor al costat dels representants de la corporació municipal.
Serà en finalitzar les exhibicions taurines de la vesprada en una jornada que ha viscut una nova entrada de vaques i prova per la Vila. En aquest cas han sigut les vaques de Miguel Parejo, de Cabanes, les encarregades de posar en dificultats als participants. Els festejos populars continuaran a la nit amb l'embolada dels dos bous des de la plaça Major a partir de les 23.30 hores.
D'altra banda, el programa del dia també ha inclòs la visita de la reina i les dames a la residència de la tercera edat Santa María Rosa Molas i el concert acústic de Desiguales en el centre de majors municipal. En l'apartat infantil, la plaça d'Espanya acollirà a partir de les 18 hores una nova edició de l'III Festival de màgia al carrer Almacadabra a càrrec de la companyia La Troupe Malabó.
Dijous 11
Cal recordar que demà tindrà lloc el tancament infantil de carretons patrocinat per la Junta Local de Festes (JLF) ajornat aquest dimarts per la pluja. La carrera pel carrer Sant Vicent se celebrarà en finalitzar els actes taurins de la vesprada, que inclouen la doble exhibició d'un exemplar de José Luis Marca i un altre de Cortijo de la Sierra.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana