Almassora: Almassora obté 135.000 euros de la Diputació per a transformar l'accés sud a la Vila


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/10/177682_106073/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/10/177682_106073/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 10-10-2018
Almassora obté 135.000 euros de la Diputació per a transformar l'accés sud a la Vila

L'accés al nucli històric d'Almassora des de l'avinguda Borriana serà reconvertit en un espai d'oci i esplai gràcies al projecte dissenyat pels arquitectes Cecilia Lázaro i Alejandro Moriano i l'arqueòleg Francisco Reina, el qua ha resultat guanyador del concurs Som Ceràmica de la Diputació Provincial de Castelló. El premi està valorat en 135.000 euros i converteix el municipi en el major beneficiari d'aquest certamen.
La alcadesa, Merche Galí, i el regidor d'Indústria, Roger Beltrán, han assistit a l'acte de lliurament dels guardons, i han valorat “la gran integració dels materials ceràmics en un disseny totalment urbà” que han realitzat els creadors d''Una ventana a la huerta’, títol del treball guanyador. "El disseny plantejat per aquests tres joves professionals posarà en valor aquest accés sud a la Vila i ens permetrà gaudir de la vista d'un dels perfils més característics d'Almassora”, ha incidit el regidor, qui al costat de l'alcaldessa ha felicitat els creadors pel resultat.
No en va, el projecte inclou un mirador de grans dimensions en el centre del solar -el qual permetrà els usuaris asseure's i projectarà ombra- i contempla la instal·lació d'un rellotge solar. Així mateix, la vegetació tindrà un paper rellevant en aquest nou espai i conviurà amb la resta de mobiliari urbà i elements arquitectònics que combinen materials com les resines, el paviment porcelànic, el formigó i l'arena.
Cal destacar que 'Una ventana a la huerta’ també posa en valor les sèquies d'aquest parc, les qualsdestaca mitjançant il·luminació, i preveu un lloc privilegiat per a l'arbre que es pot trobar actualment en aquest solar, així com la plantació d'altres espècies d'important grandària. L'objectiu final és transformar un espai urbà degradat en el qual "els veïns d'Almassora puguen gaudir dels usos culturals, esportius i socials que permet aquest mirador y de serveis com el d'estacionament", com ha destacat la primera edil.
Pel que fa a l'aspecte administratiu, l'Ajuntament d'Almassora serà el responsable de la licitació de les obres d'execució, un procés que haurà d'engegar de finalitzar l'any, com arrepleguen les bases del concurs. El termini per a la justificació de la realització dels treballs culmina a l'octubre de 2019, per la qual cosa el projecte haurà de completar-se abans d'aqueixa data.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana