Almassora: Almassora promou nous rols femenins en la mostra ?No ms princesas?


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/11/178791_106939/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/11/178791_106939/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 08-11-2018
Almassora promou nous rols femenins en la mostra ?No ms princesas?

Afavorir la reflexi crtica sobre els contes tradicionals des d'una perspectiva de gnere, a fi de mostrar a les xiquetes i als xiquets models de persones no estereotipades en funci del sexe, i construir les relacions des dels bons tractes sn els objectiu de l'exposici ?No ms princesas?, que estar oberta al pblic fins al 9 de desembre en la planta baixa de l'ajuntament d'Almassora, en horari administratiu.
La mostra aprofundeix en aspectes com ?la socialitzaci, els estereotips de gnere, la divisi del treball o la sexualitat? per a ?superar els rols femenins tradicionals que cosifican i mostren una imatge molt reduda de les capacitats de les dones?, com ha explicat la regidora d'Igualtat d'Almassora, Susanna Nicolau, durant la presentaci de la iniciativa, patrocinada per la Fundaci Isonoma. L'activitat marca l'inici dels actes al voltant a la commemoraci del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violncia de Gnere, en l'organitzaci del qual ja treballa el departament d'Igualtat.
Una altra de les integrants, l'agent municipal d'igualtat Ana Garca, ser l'encarregada de guiar aquesta visita i d'explicar tots els detalls que carreguen de significat aquesta col?lecci d'un dotzena instantnies i textos realitzats per Arturo de las Liras i Marta Cubedo. Una Ventafocs renascuda d'entre les seues cendres, una Sireneta transgnere, un Bella Dorment que no espera al seu prncep i una Bella que s'ha alliberat i ha deixat arrere a la Bstia simbolitzen la singularitat d'aquesta exposici.
Cal destacar que ?No ms princesas? inclou un programa d'activitats dissenyat per a ser desenvolupat durant la visites escolars i que anima a l'alumnat a plantejar-se les caracterstiques comunes als personatges femenins i masculins, aix com a reflexionar sobre les relacions afectives per a crear models alternatius. Aix mateix, els tallers serviran per a buidar els missatges d'histries com les com Pocahontas o Rapunzel i ajudar al fet que les xiquetes i els xiquets puguen analitzar-los de manera crtica.
El primer centre a realitzar aquests exercicis ser l'IES Vila-roja, els alumnes de 2on d?ESO del qual passaran dem per l'exposici. El departament d'Igualtat oferir visites guiades i activitats complementries durant tot el mes als centres educatius que desitgen acostar-se a la mostra.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana