Almassora: Drons socials construïts per estudiants ‘aterren’ en els IES d’Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/12/179800_107775/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/12/179800_107775/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 06-12-2018
Drons socials construïts per estudiants ‘aterren’ en els IES d’Almassora

La regidoria d'Educació d'Almassora i la ‘start up’ El Caleidoscopio de la Universitat Miguel Hernández d'Elx han iniciat el projecte d'innovació educativa “La fira aèria” que ensenya a joves d'entre 12 i 18 anys a construir drones amb una fi social o mediambiental d'impacte positiu per al seu entorn. En aquest programa pioner participa el estudiantado del centre Cervantes i els instituts públics Vila-roja i Álvaro Falomir.
“La fira aèria” és una proposta per a fomentar vocacions tecnològiques entre estudiants d'ESO i Batxillerat mitjançant la construcció de drones i la reflexió sobre la tecnologia en el seu conjunt com una potent eina per a millorar l'entorn humà, i no únicament com un objecte de consum. Aquesta iniciativa també cerca imaginar el futur aeri mitjançant l'ampliació de coneixements i habilitats en un espai d'aprenentatge i creació inclusiu i cooperatiu per a adolescents.
La primera etapa del projecte, la formació dels professors inscrits, desenvolupada en l'IES Vila-roja, ja està en marxa i finalitzarà el mes que ve. En aquesta seu es formen també els professors de l'IES Álvaro Falomir i del centre Cervantes, IES Torreblanca i de l'IES Gilabert de Centelles de Nules. Una vegada finalitzat el procés de formació de docents, els professors guiaran al seu alumnat per a construir junts un dron que haurà de realitzar activitats de benefici comú per a l'entorn local.
Com a colofó, els centres participants presentaran els seus treballs en la Fira Aèria, un esdeveniment que tindrà lloc en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València. Els participants hauran de dissenyar i construir els expositors en els quals mostrar a la resta de ponents les bondats socials i artístiques dels seus artefactes voladors. A més explicaran en una ponència com han gestionat el projecte i en què consisteix. L'esdeveniment finalitzarà amb una exhibició de vol de tots els drones presentats en la fira.
“El projecte serveix també per a afavorir la comunicació entre l'administració pública, els instituts, els centres d'innovació, les universitats i els agents socials implicats en problemàtiques que poden resoldre's amb els drones dissenyats”, segons ha destacat la regidora d'Educació d'Almassora, María José Tormo.
L'esdeveniment pretén anar més enllà i convertir-se en un lloc de trobada i sinergies. Al costat dels centres d'Almassora, la resta de participants també mostrarà els drones en la Fira Aèria. En aquest curs participen estudiants de Primària, ESO i Batxillerat de 86 centres i 70 ajuntaments de la Comunitat Valenciana. Els tres projectes compten amb la col•laboració de la Universitat de València, el Servei de Formació de Professorat de la Conselleria d'Educació, la Universitat Miguel Hernández d'Elx i la Universitat d'Alacant.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana