Almassora: Compromís insta a aïllar els partits que neguen la protecció a les víctimes de violència de gènere


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/181908_109608/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 09-02-2019
Compromís insta a aïllar els partits que neguen la protecció a les víctimes de violència de gènere

• Nicolau adverteix que “les administracions estem per a garantir els drets de la ciutadania i la seua seguretat, no per a retallar les lleis que els protegeixen”
• El grup municipal presentarà una moció en el ple del pròxim dilluns perquè les administracions públiques rebutgen qualsevol posició política que supose una reducció de les mesures de protecció a les dones

Compromís per Almassora elevarà aquest dilluns al ple una moció per a reforçar les mesures del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere. Per a la regidora d'Igualtat d'Almassora i candidata a l'alcaldia per la formació, Susanna Nicolau, les últimes manifestacions polítiques entorn a aquesta xacra social són “alarmants, incomprensibles i retrògrades” i "situen els drets de les dones i els drets socials en el mateix lloc que fa un segle”.
En aquest sentit, Nicolau ha recordat que “les administracions estem per a garantir els drets de la ciutadania i la seua seguretat, no per a flexibilitzar les lleis que els protegeixen”, en referència les declaracions dels representants de partits com Vox després de la seua irrupció en les institucions andaluses. Per això Compromís instarà la resta de grups a no adoptar cap tipus d'acord amb formacions que plantegen la supressió o la reducció de les mesures de protecció de les dones i que defensen "polítiques irresponsables" que impliquen el risc d'agreujar aquest problema social.
Compromís incideix en aquest moció en la necessitat de redoblar els esforços contra la violència de gènere i "aïllar els violents i els qui els donen cobertura política". Per a això, el grup municipal exigirà que es reforce el sistema de protecció per a les dones víctimes, així com que s'intensifiquen els recursos i les mesures que es recullen en el Pacte Valencià contra la Violència Masclista.
A principis de gener, tant Nicolau com la portaveu de Compromís per Almassora, Diana Belliure, van participar concentració que va tindre lloc a Borriana, en solidaritat amb la jove víctima d'abusos sexuals. Representants del grup municipal també es van unir a les manifestacions convocades en passat 15 de gener per a donar suport a les dones andaluses arran de l'exigència de Vox de derogar Llei contra la Violència de Gènere.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana