Almassora: Soler (PP): “Som taurins i la festa ha de seguir enfront dels qui desitgen enterrar-la”


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/181928_109627/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 10-02-2019
Soler (PP): “Som taurins i la festa ha de seguir enfront dels qui desitgen enterrar-la”

El PP defensa demà el recolzament a una manifestació cultural que és identitària d'Almassora i que mereix la protecció institucional que garantiscael seu futur

“Almassora és taurina. Ho portem en el cor. És la nostra passió i aquesta manifestació cultural que hem heretat de pares a fills ha de garantir el seu futur enfront d'els qui desitgen enterrar-la”.
Arturo Soler, regidor del Partit Popular a Almassora, ha reivindicat la protecció institucional de la tauromàquia que demà es defensarà en ple a través d'una moció defensada pel Pàg. “Ens hem convertit en altaveu de la festa, perquè està en perill per partits que la qüestionen i desitgen acabar amb ella”.
“Nosaltres”, ha assenyalat Soler, “defensem la llibertat per a participar en els festejos”. “I precisament des d'aqueixa perspectiva reclamem que les institucions recolzen una manifestació cultural que mobilitza cada maig i octubre a Almassora a milers d'afeccionats”.
“Les institucions han de garantir la continuïtat d'aquesta mostra artística i cultural que ens identifica a molts veïns d'Almassora. Com han de garantir el finançament d'altres esdeveniments culturals que també han de seguir recolzats per les institucions. La llibertat de tots d'escollir”, ha postil•lat Soler.
La moció del PP eleva la demanda dels taurins de protegir un festeig que ha sigut amenaçat en els últims anys per un Consell “que dinamita el seu futur”. El pacte PSOE i Compromís que governa la Generalitat Valenciana, “el mateix que divideix el nostre ajuntament des de fa més de tres anys, ha demostrat que en lloc de garantir la festa la qüestiona”. Per aquest motiu, “la nostra defensa ferma del 'bou al carrer' enfront de partits que diuen una cosa i després fan una altra. Que donen palmaditas al sector en distàncies curtes, i voten en contra d'aquesta tradició quan en Les Corts arriba el moment de legislar”. “Nosaltres ho tenim clar, a Almassora i en la Generalitat Valenciana. Sí al 'bou al carrer', sí a la festa, sí a la protecció de la nostra identitat”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana