Almassora: Almassora es fixa en la indústria ceràmica local per a la construcció d'un parc en l'accés sud a la Vila


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/182138_109807/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 15-02-2019
Almassora es fixa en la indústria ceràmica local per a la construcció d'un parc en l'accés sud a la Vila

El consistori licita el projecte amb un pressupost base de 135.000 euros

L'Ajuntament d'Almassora ha tret a licitació les obres del projecte ?Una ventana a la huerta?, guanyador del concurs ?Som Ceràmica? convocat per la Diputació de Castelló. L'objectiu del certamen és impulsar la utilització de la ceràmica en entorns urbans degrados i per això l'equip responsable del projecte ?ha pres com a referència els productes d'aquest material que fabriquen les indústries establides en el municipi?, com ha confirmat el regidor d'Indústria, Roger Beltrán.
Així doncs, el pressupost base de licitació és de 134.959,03 euros i el consistori contempla un termini d'execució de 4 mesos després de la signatura de l'acta de replanteig. En aquest temps, la concessionària haurà de transformar la imatge de l'accés sud al nucli històric d'Almassora des de l?avinguda Borriana amb la construcció d'un parc en el qual l'element de major rellevància serà un mirador de grans dimensions construït amb materials porcelànics.
Així mateix, l'actuació contempla la utilització de materials com resines i formigó i s'estén al llarg de 1.900 metres quadrat de terreny. El nou parc, donarà especial protagonisme a les séquies que travessen el solar amb la utilització d'una il?luminació especial. La vegetació també té un paper destacat en el projecte, el qual respectarà l'arbre que actualment ocupa el centre d'aquest espai.
Les signatures interessades tenen un termini de 20 dies naturals a partir de hui per a presentar les ofertes i únicament seran acceptades a través de la seu electróncia del perfil del contractant en la web municipal. El conjunt de la documentació no podrà superar els 120 MB i les empreses hauran de tindre en compte que no podran signar-se documents de més de 5 MB.
Pel que respecta als criteris d'adjudicació, el 60% de la puntuació dependrà de l'oferta econòmica. En aquest sentit, cal destacar que qualsevol rebaixa major del 5% del preu de licitació, es considerarà presumpta baixa temerària, per la qual cosa haurà d'aportar la documentació justificativa. D'altra banda, les ofertes que incloguen una reducció dels termini d'execució de les obres podran obtindre fins a 25 punts i altres 15 aquells projectes que contemplen la replantació i reubicació de les vegetació existent.
Cal recordar que l'arquitecta al capdavant del projecte, Cecilia Lázaro, va presentar els detalls d??Una ventana a la huerta? en el marc de la fira internacional Cevisama. La jove va elaborar el projecte en colaboració amb l?arquitecte tècnic Alejandro Moriano i l'arqueòleg Francisco Reina amb l'objectiu de crear un espai polivalent que donara cabuda a usos esportius, culturals i lúdics sense deixar de costat la reserva de places públiques per a l'estacionament de vehicles.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana