Almassora: Una obra d'art comunitària commemora el Dia Internacional contra el Càncer Infantil a Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/182210_109873/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 17-02-2019
Una obra d'art comunitària commemora el Dia Internacional contra el Càncer Infantil a Almassora

La plataforma d'ONG locals i l'associació Aspanion van organitzar l'acte enfront de la casa consistorial

El resultat dels actes convocats per a commemorar el Dia Internacional contra el Càncer Infantil ha sigut un mural carregat de dibuixos i missatges positius creat pels xiquets i les xiquetes d'Almassora. Els artistes que van participar ahir en l'activitat van comptar amb l'ajuda de pares, mares i persones voluntàries de les entitats organitzadores de l'acte, la Regidoria de Serveis Socials, la Plataforma d'ONG d'Almassora i l'Associació de Pares de Xiquets Amb Càncer de la Comunitat Valenciana (Aspanion).
La primera tinent de Alcadía, Susanna Nicolau, i les regidores d'Educació i Serveis Socials, María José Tormo i Diana Belliure, respectivament, es van acostar fins a la plaça Pere Cornell per a col?laborar en la iniciativa i ajudar en la recaptació de fons per a Aspanion. ?El més important és que la taxa de curació és del 80% i que aqueixes xifres van en augment. Per això volem enviar un missatge d'optimisme a totes les famílies que actualment s'enfronten a aquesta malaltia?, va assegurar la responsable de Serveis Socials.
Com a recordatori de la commemoració del Dia Internacional contra el Càncer Infantil, un llaç daurat penja durant tot el cap de setmana de la façana de la casa consistorial. Almassora se solidaritza així les 1.400 xiquetes i xiquets que són diagnosticats cada any en el conjunt de l'estat espanyol.
Aquest és el segon any consecutiu que Serveis Socials i Aspanion s'uneixen per a celebrar activitats infantils amb motiu d'aquest dia internacional. En 2018, la mestra Carmen Clausell va narrar als xicotets que es van acostar a la biblioteca municipal el conte 'Supermara, superheroïna per sorpresa', la història d'una xiqueta que celebra el seu aniversari en plena lluita contra el càncer, escrita per Teresa Borseta i il?lustrada per Toni Cabo.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana