Almassora: La Policia Local d'Almassora imparteix classes de defensa personal per a dones


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/3/182954_110529/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/3/182954_110529/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 09-03-2019
La Policia Local d'Almassora imparteix classes de defensa personal  per a dones

La iniciativa del Regina Violant s'ha estés a la resta d'AMPA del municipi

La Policia Local d'Almassora ha acostat nocions bàsiques de defensa personal a diversos grups de dones. La iniciativa, sorgida arran de la sol?licitud presentada per l'AMPA del CEIP Regina Violant, ha permés que sòcies de la resta d'AMPA del municipi se sumaren a aquestes classes realitzades en les instal?lacions del complex esportiu de Boqueres.
En les sessions, les participants han aprés a protegir-se davant un atac frontal i han practicat a l'hora de cobrir, principalment, el cap i la part superior del cos. Durant les classes, també han rebut nocions per a defensar-se si durant l'atac caigueren a terra i a alliberar-se si foren retingudes per una persona de major envergadura o amb més força física.
Al capdavant d'aquesta formació ha estat l'agent del cos municipal i entrenador nacional de judo Josep Florido, en el currículum esportiu del qual destaquen cinc campionats d'Espanya i dos d'Europa en disciplines tan diverses com el jiu-jitsu, el sambo i el combat sambo. ?El més important és treballar les reaccions instintives i que, davant un atac, tinguen clar que cal protegir les parts del cos més sensible i guanyar temps per a fugir i refugiar-se?, ha destacat l'expert a l'inici d'una de les sessions.
El regidor de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán, ha agraït la iniciativa de les AMPA i la col?laboració prestada per Florido i ha assegurat que accions com aquesta ?serveixen per a apoderar a les dones i fer-les guanyar seguretat i capacitat de reacció?. L'edil ha lamentat que ?les altes xifres de violència de gènere i atacs que pateixen les dones? i ha recordat que la Policia Local d'Almassora treballa per a fomentar la igualtat i els bons tractes i per a protegir a les víctimes a través de la unitat de vigilància i seguiment de violència de gènere.
Cal recordar que l'Ajuntament d'Almassora i la Policia Local també ha realitzat tallers de defensa personal per a les dones que hagen patit violència de gènere, un recurs concebut per a reforçar la seua seguretat psicològica i emocional en el procés de recuperació. El cos de seguretat local i la Guàrdia Civil treballen de manera coordinada en el seguiment de les 43 persones amb ordre de protecció que actualment resideixen en el municipi.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana