Almassora: La Policia Local d'Almassora intensifica en un 67% l'acompanyament a les vctimes de violncia de gnere


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/3/183122_110660/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 13-03-2019
La Policia Local d'Almassora intensifica en un 67% l'acompanyament a les vctimes de violncia de gnere

La labors de vigilncia i acompanyament per part de la Policia Local d'Almassora a les dones vctimes de violncia de gnere es van incrementar en un 66,64% durant el passat exercici, en referncia a les accions realitzades durant 2017. Aix ho va confirmar el comissari cap del cos municipal, Roberto Verdoy, durant la presentaci de la memora anual, en la qual va destacar els recursos emprats per a ?fer un seguiment diari, i en alguns casos en diverses ocasions al dia, d'aquests casos?.
En xifres absolutes, les intervencions en 2018 van ascendir a 2.533, un increment significatiu respecte a les 1.520 dutes a terme en 2017. En concret, i com a part del programa VIOGEN, 22 dones han comptat amb mesures de seguretat personalitzades dels i les agents municipals el qual suposa que la intervenci de la Policia local en aquest mbit s'ha quadruplicat en els ltims cinc anys.
A ms d'aquestes tasques de seguiment, la instrucci del Ministeri del Interior obliga el personal policial a mantindre entrevistes peridiques amb la vctimes a fi d'avaluar el nivell de risc de cada cas i per aix els i les agents a crrec d'aquest servei s'han reunit en fins a 87 ocasions amb les dones amb pla de protecci. Tamb han comptat amb el suport de les rees de Serveis Socials i d'Igualtat per a l'assistncia posterior a la tramitaci dels expedients, departaments als quals han derivat un total de 45 persones.
Cal recordar que, a ms d'aquestes intervencions, el cos de seguretat local col?labora estretament amb el departament d'Igualtat en la difusi de materials enfocats a la prevenci i la informaci ciutadana sobre els recursos disponibles en el municipi en aquest mbit. Aix mateix, un agent ha impartit recentment tallers de defensa personal a dones que han sigut vctimes d'agressions de gnere, a fi d'ajudar-les en el procs de superaci i reforar la seua confiana personal.
Pel que respecta a la resta de labors de mediaci que realitza el cos de seguretat, les actuacions en 2018 van ascendir a 173. Han crescut les intervencions en l'mbit familiar i en el venal degut, principalment, a ?la labor d'informaci que realitzen els agents i el Servei d'Informaci i Atenci Ciutadana (SIAC)?, com va assegurar Verdoy.
Aix doncs, la Policia Local ha col?laborat amb els serveis socials en la implantaci de 108 nous serveis de teleassistncia a persones majors, els avisos de les quals connecten directament amb la central de la reguarda. Els expedients de seguiment a menors tramitats han sigut 22, tres vegades ms que l'any 2017. Aix mateix, els agents han intervingut en 25 casos de mediaci venal, un servei que ?serveix perqu els conflictes no passen a majors i per a millorar la convivncia en el municipi?, en paraules del comissari cap.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana