Almassora: La Policia Local d'Almassora intensifica en un 67% l'acompanyament a les víctimes de violència de gènere


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/3/183122_110660/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 13-03-2019
La Policia Local d'Almassora intensifica en un 67% l'acompanyament a les víctimes de violència de gènere

La labors de vigilància i acompanyament per part de la Policia Local d'Almassora a les dones víctimes de violència de gènere es van incrementar en un 66,64% durant el passat exercici, en referència a les accions realitzades durant 2017. Així ho va confirmar el comissari cap del cos municipal, Roberto Verdoy, durant la presentació de la memora anual, en la qual va destacar els recursos emprats per a “fer un seguiment diari, i en alguns casos en diverses ocasions al dia, d'aquests casos”.
En xifres absolutes, les intervencions en 2018 van ascendir a 2.533, un increment significatiu respecte a les 1.520 dutes a terme en 2017. En concret, i com a part del programa VIOGEN, 22 dones han comptat amb mesures de seguretat personalitzades dels i les agents municipals el qual suposa que la intervenció de la Policia local en aquest àmbit s'ha quadruplicat en els últims cinc anys.
A més d'aquestes tasques de seguiment, la instrucció del Ministeri del Interior obliga el personal policial a mantindre entrevistes periòdiques amb la víctimes a fi d'avaluar el nivell de risc de cada cas i per això els i les agents a càrrec d'aquest servei s'han reunit en fins a 87 ocasions amb les dones amb pla de protecció. També han comptat amb el suport de les àrees de Serveis Socials i d'Igualtat per a l'assistència posterior a la tramitació dels expedients, departaments als quals han derivat un total de 45 persones.
Cal recordar que, a més d'aquestes intervencions, el cos de seguretat local col•labora estretament amb el departament d'Igualtat en la difusió de materials enfocats a la prevenció i la informació ciutadana sobre els recursos disponibles en el municipi en aquest àmbit. Així mateix, un agent ha impartit recentment tallers de defensa personal a dones que han sigut víctimes d'agressions de gènere, a fi d'ajudar-les en el procés de superació i reforçar la seua confiança personal.
Pel que respecta a la resta de labors de mediació que realitza el cos de seguretat, les actuacions en 2018 van ascendir a 173. Han crescut les intervencions en l'àmbit familiar i en el veïnal degut, principalment, a “la labor d'informació que realitzen els agents i el Servei d'Informació i Atenció Ciutadana (SIAC)”, com va assegurar Verdoy.
Així doncs, la Policia Local ha col•laborat amb els serveis socials en la implantació de 108 nous serveis de teleassistència a persones majors, els avisos de les quals connecten directament amb la central de la reguarda. Els expedients de seguiment a menors tramitats han sigut 22, tres vegades més que l'any 2017. Així mateix, els agents han intervingut en 25 casos de mediació veïnal, un servei que “serveix perquè els conflictes no passen a majors i per a millorar la convivència en el municipi”, en paraules del comissari cap.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana