Almassora: Almassora contracta al gabinet extern per a comprar el sl i executar la pantalla verda del Serrallo


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/6/185957_113066/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 06-06-2019
Almassora contracta al gabinet extern per a comprar el sl i executar la pantalla verda del Serrallo

L'Ajuntament d'Almassora ha iniciat els trmits per a executar la pantalla verda en el polgon del Serrallo amb la contractaci d'un gabinet extern que avanar les expropiacions. El consistori ha reservat 16.819 euros, IVA incls, per als serveis relacionats amb l'adquisici dels terrenys, que inclou la delimitaci espacial, el contacte amb els propietaris i el desenvolupament del projecte d'expropiaci.
L'alcaldessa d'Almassora en funcions, Merche Gal, i la regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, s'han reunit aquest mat per a avanar els treballs d'aquesta consultoria que identificar les finques registrals i els titulars, es reunir amb els propietaris i far els treballs relacionats amb la parti de les finques. Aquestes gestions, ha indicat l'edil d'Urbanisme, sn imprescindibles per a poder executar la pantalla verda presentada el mes de febrer passat.
La consultoria ha d'identificar els immobles a expropiar, aix com els elements a indemnitzar que integren les finques: sl, edificacions, construccions i instal?lacions, els sembrats i plantacions i els drets constituts sobre o en relaci amb ells. Tot aix permetr avanar el projecte d'expropiaci per a l'execuci del parc en el permetre situat al sud del polgon.
Aix ve recollit en l'Estratgia de Desenvolupament Urb Sostenible Integrat (EDUSI) d'Almassora, que contempla l'execuci del parc en el sl qualificat com no urbanitzable-dotacional parc pblic cofinanat tamb per la Uni Europea a travs dels fons FEDER. El projecte inclou franges vegetals a l'interior del polgon de 12 metres d'altura, pantalles en l'exterior amb dimensions de 10 i 12 metres d'altura combinades amb la franja interior situada a la cantonada sud-est del polgon i una simulaci addicional per a pantalla de 10 metres.
L'Ajuntament d'Almassora va reservar en el pressupost de 2019 una partida de 100.000 euros per a la compra del sl que albergar aquesta barrera acstica i visual. Els clculs derivats dels estudis elaborats per la Generalitat Valenciana i les empreses que integren el polgon assenyalen que la pantalla verda reduir entre el 80 i el 90% de l'impacte del recinte industrial.
No en va, aquest estudi recorda que el desenvolupament urb que s'ha produt en la costa, especialment a banda i banda del cam Om Blanc, provoca que existisquen blocs de cases adossades situades a una distncia mnima de 90 i 143 metres del lmit sud del polgon. s per aix que les barreres vegetals previstes tenen com a principal objectiu minorar l'elevat impacte visual de les instal?lacions petroqumiques i altres molsties com les acstiques.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana