Almassora: Un dron topografía els terrenys de la pantalla verda d’Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188603_115273/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/9/188603_115273/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/9/188603_115273/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 15-09-2019
Un dron topografía els terrenys de la pantalla verda d’Almassora


Les imatges aèries permeten conéxier la disposició actual de les finques

L'Ajuntament d'Almassora, a través de la consultora externa contractada, ha utilitzat el vol d'un dron aquesta setmana per a topografiar els terrenys de la futura pantalla verda que separarà el polígon del Serrallo dels habitatges de la costa. La pluja ha permés finalment utilitzar aquesta tecnologia capdavantera per a prendre imatges aèries de la disposició de les finques i els elements que contenen.
La regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha indicat que aquest és un dels passos que el consistori costeja amb càrrec al pressupost de 2019 per a avançar en les labors prèvies a la compra de terrenys en els quals executar aquesta barrera vegetal que afectarà a més de 80 finques. “La qualitat de les imatges preses ofereix dades noves i permet ‘radiografiar’ l'estat actual d'aqueixa franja de terrenys entre la zona industrial i els habitatges situats al nord de la nostra platja”, segons l'edil.
Aquesta part ha recordat que el vol del dron, ajornat un dia per la pluja, continua amb la resta de tràmits executats enguany, com la contractació del gabinet que ha identificat les parcel•les, localitzat a una part dels seus propietaris i s'ha reunit amb ells en trobades privades per a mostrar-los el projecte de la pantalla verda. “No és el final del procés, per descomptat, però són tràmits indispensables que mai es van dur a terme i que ens permeten dirigir-nos a aqueixa compra dels terrenys tantes vegades anunciada en el passat i que mai es va materialitzar”, segons Martinavarro.
Per això, l'equip de govern d'Almassora ja va traslladar a representants veïnals de la platja aquesta setmana que el pressupost de 2020 tornarà a reservar fons amb els quals continuar un projecte tan “ambiciós” com aquesta franja vegetal que reduirà un 90% l'impacte acústic, visual i les olors del Serrallo. A més, aquesta iniciativa compta amb el cofinançament de la Unió Europea al 50% a través dels fons Feder, per la qual cosa l'Ajuntament està obligat a executar-la segons el calendari previst i aprovat pel Ministeri d'Hisenda.
De fet, l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) valorada en 10 milions d'euros d'inversió fins a 2023 recull aqueixa operació dins de la línia ‘Millora de l'entorn urbà i medi ambient’. És a dir, l'actuació al costat del Serrallo forma part dels projectes que la Unió Europea subvenciona amb 5 milions d'euros, igual que, entre altres, la substitució d'enllumenat públic per led, la reforma de la Casa de la Cultura, el bulevard del carrer Sant Jaume o l'ampliació de la biblioteca municipal, obres ja executades o en execució.
“La pantalla verda no és una declaració d'intencions ni una promesa, sinó que respon a un estudi tècnic ja redactat per la Generalitat Valenciana al costat de les empreses i a una subvenció aprovada per la Unió Europea amb els terminis i el procediment marcats”, ha recordat Martinavarro.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana