Almassora: La participació en el III Infinitri Triatló d’Almassora creix un 64% respecte a 2018


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188628_115296/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 16-09-2019
La participació en el III Infinitri Triatló d’Almassora creix un 64% respecte a 2018

La prova serà aquest diumenge a la platja de la Torre amb prop de 400 esportistes

El regidor d'Esports d'Almassora, Sergio Gómez, ha presentat aquest matí l'III Infinitri Half & Olympic + Triatló que tindrà lloc diumenge que ve a la platja de la Torre. Al costat del coordinador de la prova, Manu García, l'edil ha destacat que els prop de 400 inscrits suposen la consolidació definitiva de l'esdeveniment, que creix en un 64% més de participants que en l'última edició.
Les persones inscrites recorreran 1.900 metres de natació, 90 quilòmetres de ciclisme i 21 quilòmetres de carrera a peu en el cas de mitjana distància, mentre que en la modalitat Olympic, enfocada a participants menys iniciats, suma 1.500 metres nadant, 45 amb bicicleta i 10 a peu. Es tracta d'una de les 12 proves d'aquest tipus que registra anualment la Comunitat Valenciana i una de les més multitudinàries del calendari autonòmic de triatló.
Una altra dada en el qual Infinitri Sports, organitzador de l'esdeveniment, treballa és en el foment de la participació femenina i, en aquest sentit, ha augmentat un 251% la participació respecte a l'edició anterior. A més, en la llista de persones inscrites s'integren triatletes de renom nacional que suposen un revulsiu per a la promoció de l'esdeveniment i l'arribada de turistes a Almassora.
El regidor d'Esports ha incidit que el 82,1% dels inscrits és de fora de la província de Castelló, i el 37% ho són de fora de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa utilitzen l'esdeveniment com una escapada de cap de setmana. “És una oportunitat única per a donar a conéixer Almassora com a escenari esportiu”, segons Gómez. Segons la previsió que maneja l'organització, la despesa mitjana per conjunt de participants i acompanyants està ha xifrat en 127 euros, per la qual cosa suposa un impacte econòmic per a la zona d'aproximadament 95.000 euros.
En categoria femenina en distància Half, prendran l'eixida Leonor Font, guanyadora en 2018 del Infinitri Half Peníscola, a més de comptar amb diversos podis en campionats d'Espanya. Li acompanyarà Clara Pastor, tercera classificada en Infinitri Half Peníscola en les tres últimes edicions, a més amb victòries en 2019 com el Half de Riaza o el Desafiament Castella i Lleó.
En categoria masculina, repeteix el guanyador de l'any passat, Carlos Vives, que ha triat Almassora en la seua preparació per al mundial Ironman que disputarà el pròxim 12 d'octubre en Kona (Hawaï). En distància olímpica, estarà també el guanyador de la prova en 2017, que ve de participar en el mundial Ironman 70.3 disputat el passat 8 de setembre a Niça. Li acompanyarà José Mª Sayas, tercer en l'edició de l'any passat i amb diversos podiums en proves Infinitri. Finalment, en categoria femenina i distància olímpica, l'organització destaca a Liliana Blanco, quarta classificada l'any passat.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana